«Φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και καθηγητές στο ΔΙΠΑΕ τις τελευταίες ήμερες είμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα που εμποδίζει την αναπόσπαστη και εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και αφορά στην καθαριότητα και υγιεινή των χώρων του», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη του Πανεπιστημίου BLOCO

 

Από την Παρασκευή 6 Μαρτίου που έληξαν οι συμβάσεις των εργαζόμενων για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητικών εστιών, παραμένει χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς καμία πρόβλεψή δεν έχει υπάρξει από τη Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ, έπειτα από την απόφασή της να μην ανανεώσει τις  συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

Πρόκειται για μία κατάσταση η οποία εγκυμονεί κινδύνους καθώς τις τελευταίες μέρες καλούμαστε να παρακολουθήσουμε μαθήματα μέσα σε ένα περιβάλλον  στο οποίο δεν λαμβάνονται ούτε τα υποτυπώδη μέτρα καθαριότητας. Τα προβλήματα τα οποία ελλοχεύουν δεν αφορούν μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία. Επιπλέον η κατάσταση αυτή  έχει παρουσιαστεί σε μία περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα του Κορωναίου αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς στην χώρα μας και τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του συνεχώς αυξάνονται. 

 

Δυστυχώς η διοίκηση του ΔΙΠΑΕ, φαίνεται ότι αδιαφορεί γι αυτή την κατάσταση. Η ανοχή της σε αυτή το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί ως εγκληματική, αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που υπάρχουν, καθώς στους χώρους του πανεπιστημίου καθημερινά κυκλοφορούν εκατοντάδες άνθρωποι.

 

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ΔΙΠΑΕ  την άμεση επίλυση του προβλήματος με την επαναπρόσληψη  των εργαζομένων της καθαριότητας, ως μόνιμο προσωπικό, με αξιοπρεπή μισθό