Για μια κυβέρνηση που προεκλογικώς «είχε επενδύσει με τοξικό τρόπο στην ακροδεξιά» μίλησε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Ξανθός, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα με θέμα τη δημόσια Υγεία. 

 

Ο κ. Ξανθός υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε με τις ψήφους της ακροδεξιάς με την οποία όπως είπε, προσπαθεί να εδραιώσει μία ενιαία κουλτούρα «επειδή τώρα φοβάται το πολιτικό κόστος».

 

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. 

 

Την εκδήλωση προλόγισε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου η οποία εξήρε το έργο του τέως διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσου Καρασαββόγλου, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
 

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν και οι πρώην βουλευτές, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, Δημήτρης Λυμπεράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας, Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης κ.α. 

 

Ο πρώην υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Υγείας τονίζοντας ότι αυξήθηκαν τότε οι δαπάνες, τόσο για την πρόσληψη προσωπικού όσο και για την αγορά εξοπλισμού

 

Στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της εξοικονόμησης δαπανών στο χώρο της υγείας, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη σχέση των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες. «Κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με τα υπουργικά γραφεία, κάναμε ένα διαφανές σύστημα μηχανισμού αξιολόγησης των ακριβώς φαρμάκων και διασφαλίσαμε ο κόσμος να έχει πρόσβαση στα φάρμακα είτε είναι ακριβά είτε όχι» είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι, σήμερα, με αυτή την κυβέρνηση της ΝΔ, «το δικαίωμα του πολίτη στην υγεία είναι υπό διακινδύνευση» και υποστήριξε την ανάγκη να δημιουργηθούν «μέτωπα, δικτυώσεις, συσπειρώσεις προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων ανθρώπων που καταλαβαίνουν την απειλή και θέλουν με ένα σοβαρό τρόπο να προβάλλουν μία αντίσταση».

 

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Καλαράς ο οποίος κατά την ομιλία του στηλίτευσε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος των λειτουργιών των δημόσιων νομοσοκομείων ενώ προειδοποίησε για την είσοδο μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών στο δημόσιο σύστημα υγείας.