Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. Κύριο θέμα της συζήτησης τους αποτέλεσε η ανάγκη για εξισορρόπηση της κατάστασης και αύξηση των δρομολογίων μεταξύ του νησιού της Θάσου και των λιμανιών της Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έκανε ευθεία αναφορά στη κατάσταση που επικρατεί στην εξυπηρέτηση της γραμμής Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου, με αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση 5-6 δρομολογίων καθημερινώς. Τόνισε, ιδιαιτέρως, τη μη ύπαρξη πλοίου αναπλήρωσης σε περίπτωση βλάβης του κύριου πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο, και ζήτησε από τον Υπουργό να σταματήσει η ταλαιπωρία των Θάσιων.

 

Επίσης, αιτήθηκε με στοιχεία την αύξηση των δρομολογίων μεταξύ της γραμμής Καβάλας-Πρίνου, προκειμένου να διευκολύνονται ιδιώτες και επιχειρηματίες τόσο του νησιού όσο και της ηπειρωτικής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα ως άνω ζητήματα, διαπίστωσε το πρόβλημα και δεσμεύθηκε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την καλυτέρευση της κατάστασης στη γραμμή Κεραμωτής - Λιμένα Θάσου. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν ληφθεί ενέργειες για μεταφορά αμφίδρομου πλοίου από μια εκ των ναυτιλιακών εταιρειών. Επίσης, ανακοίνωσε στον Βουλευτή πως ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι αυξηθούν τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλας - Πρίνου σε πέντε.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης έχει θέσει ως προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Θάσου αλλά και τη περαιτέρω προώθηση του νησιού. Κάνει, λοιπόν, ό,τι δυνατό προς αυτή τη κατεύθυνση.

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας