Επίτιμος πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας ανακηρύχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 19 Ιανουαρίου ο εκπαιδευτικός και ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ωκεανίς 

 

 

Την τιμητική πλακέτα στον κ Χιόνη παρέδωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου Δημήτρης Μανίτσας ο οποίος εκπροσωπούσε τον Δήμο Θάσου την εκδήλωση. «Θα βοηθώ την Θασιακή όσο ζω» είπε ο κ. Χιόνης. Εξηγώντας ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης τόνισε πως η απόφαση αυτή τη συλλόγου έχει να κάνει με τη 40χρονη εθελοντική προσφορά του κ. Χιόνη στην ιστορική έρευνα.

 

 

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Ωκεανίς βρέθηκαν μεταξύ άλλων για να τιμήσουν τον σύλλογο, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πατέρας Παύλος, ο αντι - περιφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, οι πρώην βουλευτές Τάκης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Μαρία Πολυμέρου, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος και ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Αναστάσης Μπίλιας.

 

 

Στον απολογισμό που έκανε για τη δράση του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε ο κ. Τσιλογιώργης επισήμανε πως ο σύλλογος δεν ασχολείται μόνο με πολιτιστικά θέματα αλλά και με τα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής.

 

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε το ημερολόγιο του νέου έτους, με αναφορά ανά μήνα στα έθιμα του νησιού. Στις σελίδες του επιτραπέζιου ημερολογίου υπάρχουν ενδιαφέροντα κείμενα αλλά και φωτογραφίες αρχείου από την αναβίωση των εθίμων. Εντός του 2020 θα κυκλοφορήσει και ο 8ος τόμος των Θασιακών με τα πρακτικά του συμποσίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβρη.

 

 

Το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι της χορευτικής ομάδας του συλλόγου. Το κομμάτι των εκπροσώπων του Τύπου παρέλαβε η Θάσια Στέλλα Μαρωνίτου.