Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου καλούν οι εμποροϋπάλληλοι της Καβάλας οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών. Στο κείμενο που εξέδωσαν και συνυπογράφουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοτοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού ΠΕ Καβάλας – Θάσου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», αναφέρουν τα εξής: 

 

Η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προχωράει σε αβάσταχτη αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού οικονομικού έτους 2020. Ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια στο λογαριασμό του Ηλεκτρικού ρεύματος για λογαριασμό του Δήμου. Αυξήσεις που αφορούν τη λαϊκή κατοικία και όχι τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού για  τις ιδιοκτησίες πάνω από 6000τμ προβλέπονται και εκπτώσεις της τάξης των 30% ως 60%. Αυτή είναι η τάχα  «δίκαιη και βιώσιμη» ανάπτυξη όλων αυτών που ευθύνονται   για τον οικονομικό στραγγαλισμό Δήμων και Περιφερειών, καθώς και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

 

Δεν πέρασαν ούτε 6 μήνες από τα προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που  «οράματα» για έργα και παρεμβάσεις στη πόλη και τα χωριά θα  «απογείωναν» το Δήμο. Τελικά η πραγματική και μοναδική «απογείωση» αφορά τις αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. 

 

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των εντολών της ΕΕ , των κυβερνήσεων και των ντόπιων υπηρετών τους που ρίχνουν το κόστος των δημόσιων κοινωνικών αγαθών στις πλάτες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. Το κέρδος των επιχηρηματικών ομίλων το βάζουν μπροστά από τις ανάγκες μας και τις ζωές μας και γι αυτό κάθε κοινωνικό αγαθό το βλέπουν σαν ανταποδοτικό έργο. 

 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων που συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις με τη ΔΙΑΑΜΑΘ. Μία μέθοδος διαχείρισης  στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ που οδηγεί σε κοστοβόρο αποτέλεσμα και με επιβάρυνση του   περιβάλλοντος. Δεν επέλεξαν τη μέθοδο της διαχείρισης με «διαλογή στην πηγή» γιατί αυτή η μέθοδος δεν έχει μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ αντίθετα η «διαλογή στη πηγή» είναι φιλική προς τη τσέπη των εργαζόμενων και προς το περιβάλλον.

 

Ο λαός της πόλης να μην τους επιτρέψει να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους

 

Να μην περάσει η λογική του «στενού δημοσιονομικού πλαισίου» που επικαλούνται οι δημοτικές αρχές. Τα δημοσιονομικά τους περιθώρια δεν υπάρχουν μόνο αν είναι να ελαφρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όμως… προβλέπουνε και  εκπτώσεις!

 

Η πάλη μας μπορεί να βάλει φρένο, να ανακόψει την επίθεση! Ο λαός και μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει να μην εφαρμοστούν οι υπέρογκες αυξήσεις. Να διεκδικήσει μειώσεις στα ήδη δυσβάσταχτα τέλη. Πλήρη κατάργηση των ανταποδοτικών τελων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30μμ