Η Τασούλα Τζαμπαζλή, μόνιμη κάτοικος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε τελικά από την κυβέρνηση για τη θέση της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ. Θα διαδεχθεί τον σημερινό πρόεδρο Σωτήρη Σωτηριάδη

 

Με την επιλογή αυτή, η κυβέρνηση «ένιψε τας χείρας της» και αποφάσισε να δώσει τέλος στις κόντρες που εκδηλώθηκαν στην Καβάλα, με πολλά γνωστά στελέχη της ΝΔ να διεκδικούν τη θέση

 

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι όχι απλώς δεν δόθηκε τέλος στις αντιπαραθέσεις αλλά οι αντιδράσεις στην Καβάλα (από όπου «παραδοσιακά» επιλέγεται πρόεδρος στο ΚΚΠ) έχουν φουντώσει και ορισμένοι προσπαθούν ακόμη και τώρα να εμποδίσουν την ανάληψη καθηκόντων της νέας προέδρου. 

 

Οι αντιδράσεις είναι έντονες αλλά για την ώρα είναι «βουβές» αφού κανείς από τους άμεσα ενδιαφέρόμενους δεν έχει δημοσίως πει ή γράψει κάτι. 

 

Ποια είναι η νέα πρόεδρος 

 

Η Τασούλα Τζαμπαζλή ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί τον περασμένο Ιούλιο (τερμάτισε στην 19η θέση, μεταξύ 20 υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Α΄Θεσσαλονίκης). 

 

Η νέα πρόεδρος του ΚΚΠ διατηρεί πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί μόνιμα. Έχει σπουδάσει Λογιστική και Διοίκηση – Οργάνωση Επιχειρήσεων. Ήταν πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ενώ από το 2010 είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Επιχείρησης των Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΣΕΠΠΠ)

 

Η πρώτη δήλωση 

Σε ανάρτησή της, η κ. Τζαμπαζλή γράφει σχετικά με την τοποθέτησή της: 

 

«το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η μοναδική προνοιακή δομή σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με σημαντικότατη συνεισφορά στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

 

Η ανάθεση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της θέση της Προέδρου του, αποτελεί τιμή μου και μεγάλη ευθύνη και ευχαριστώ ειλικρινά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με εμπιστεύθηκε σε ένα τόσο κρίσιμο πεδίο για την αξιοπρέπεια και την πρόοδο των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

 

Το Κέντρο περιλαμβάνει τις Δομές Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης και μαζί με την αρμόδια Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και όλους τους εμπλεκομένους φορείς και εργαζομένους, θα προσπαθήσω και εγώ να συμβάλλω στην αναβάθμιση της παρεχόμενης Κοινωνικής Πρόνοιας με βελτιστοποίηση των υφιστάμενων δομών και μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους, ώστε πραγματικά όλοι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, τα απροστάτευτα παιδιά, τα πρόσωπα με αναπηρία, οι απεξαρτημένοι και οι απενταγμένοι συνάνθρωποί μας να λαμβάνουν την υποστήριξη και την περίθαλψη που χρειάζονται για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

 

Ποιοι συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. 

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει τριετή θητεία και εκτός από την κ. Τζαμπαζλή θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Δήμητρα Κοτσάκη (αντιπρόεδρος), Όλγα ΑμπατζιάΚατίνα ΧατζηδημητρίουΑρετή Γκότση και Κλεομένης Ψωμακέλης. 

 

Το ΚΠΠ και η παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 

 

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάγονται: 

-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας

-Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας

-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας

-Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας

-Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

-Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής

-Παράρτημα (Χρονίων Παθήσεων) Κομοτηνής (Αίγειρος)