Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  την  Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Καβάλας  εκδήλωση επίδειξης Εκπαιδευτικής  Ρομποτικής από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό STEM Education.  

 

Η εκδήλωση διήρκησε  δυόμιση ώρες και   περιελάμβανε εργαστήρια σε σταθμούς εργασίας  όπου οι μαθητές/τριες περνούσαν εκ περιτροπής. Εντυπωσίασε το Ρομπότ Σάντουιτς που αποτελεί μια εξαιρετική  εισαγωγή στους αλγόριθμους για τους μαθητές/τριες των μικρών τάξεων. Βέβαια  και πάλι το ποδόσφαιρο έκλεψε την παράσταση ακόμα και με ρομπότ! Το Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε ενθουσίασε τα παιδιά και μάλιστα σημειώθηκαν πολλά θεαματικό τέρματα. Οι ομάδες μάλιστα συνεργαζόταν μεταξύ τους και αντάλλασσαν παίχτες σχηματίζοντας συμμαχίες με ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο , προβάλλοντας έτσι την αξία της συνεργασίας περισσότερο από αυτή του ανταγωνισμού, δίνοντας μια ακόμη εκπαιδευτική διάσταση στο περιεχόμενο της δράσης.  

 

Τα εργαστήρια  συμπλήρωναν ο σταθμός με το Ρομπότ που ζωγραφίζει, ο Ρομποτικός Βραχίονας ανύψωσης αντικειμένων, τα αυτοκίνητα οδομετρίας και τα αγωνιστικά ρομποτικά αυτοκίνητα. Συμμετείχαν τριανταπέντε (35) μαθητές/τριες ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε και μεγάλος αριθμός γονέων που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν «μια γεύση» από την εκπαιδευτική αξία και τον συναρπαστικό κόσμο της εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  το 2οΔημοτικό Σχολείο Καβάλας  και  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.