Μετά και τις τελευταίες μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας με την προσπάθεια να πετάξουν έξω τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να καταδικάσουν τις κατάπτυστες ενέργειες. 

 

Δεν της φτάνουν της συνδικαλιστικής μαφίας η λάσπη, τα ψέματα, το να επιστρατεύουν φουσκωτούς και μπράβους, αστυνομία και ΜΑΤ, να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να συνεδριάζει κανένα όργανο, αποφάσεις παράνομες και αντικαταστατικές, τώρα χρησιμοποιούν την υπονόμευση ακόμα και την έμμεση εξαγορά. Γιατί τέτοια ενέργεια είναι η προσπάθεια να δελεάσουν τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων της ΒΦΛ (ώστε να διώξουν τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ που ανήκει στο ΠΑΜΕ και μετά να ξαναδώσουν γραφείο στους συνταξιούχους της ΒΦΛ) όπως παραδέχτηκε δημόσια ο ίδιος ο επικεφαλής των εργατοπατέρων.

 

Πλέον δεν υπάρχουν προσχήματα! Θυμίζουμε ότι μιλάμε για τον ίδιο μηχανισμό που διεξάγει εκλογές σε σωματεία «φαντάσματα» σε συνεργασία με τους εργοδότες με αντάλλαγμα την υποταγή και το να μην κουνιέται φύλλο απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Για να περνά η αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων χωρίς αντίσταση. Για να σκορπούν στην εργατική τάξη πότε αυταπάτες (ότι κεφάλαιο και εργάτες είναι κοινωνικοί εταίροι!) και πότε την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

 

Καλούμε επίσης να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές το τοπικό ΚΙΝΑΛ και ο Δήμαρχος Καβάλας στου οποίου το ψηφοδέλτιο ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.  

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ