Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις κεραίες στο όρος Υψάριο της Θάσου, αυτή τη φορά στρεφόμενη κυρίως κατά του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και σε βάρος των άλλων βουλευτών και του περιφερειάρχη. 

 

Στην ανακοίνωσή της, η Συντονιστική αρχικώς εξηγεί τους λόγους της «ησυχίας» που επικράτησε για το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες, λέγοντας: «Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την εξαγγελία του Υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου για την αναστολή του έργου της ΥΠΑ στο όρος Υψάριο. Η Σ.Ε.Α. όλο αυτό το καιρό κράτησε χαμηλούς τόνους στο επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης, καθώς εμπιστεύτηκε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για τις καλές του προθέσεις, αλλά κυρίως πίστεψε στο κύρος του λόγου του».

 

«Δυστυχώς οι ενδείξεις ένα μήνα μετά μας υποχρεώνουν να αλλάξουμε στάση» συνεχίζει η ανακοίνωση με τη Συντονιστική να επικαλείται τις αποκαλύψεις εγγράφων της ΥΠΑ και υπηρεσιακής αλληλογραφίας που έκανε ο Τάσος Μαρκουλίδης σε δημοσίευμα του KavalaPortal. Από τα δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας προκύπτει ξεκάθαρα ότι η ΥΠΑ δεν έχει πάρει κάποια εντολή για την αναστολή των εργασιών από κανένα εμπλεκόμενο αρμόδιο. 

 

«Αντιθέτως όλο αυτό τον καιρό (αλλά και λίγο πριν) η ΥΠΑ έχει στείλει ενημερωτικά έγγραφα στο Δήμο Θάσου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και στο Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, ζητώντας ταυτόχρονα να ενεργήσουν βάση των αρμοδιοτήτων τους. Επιπλέον υπάλληλοι της υπηρεσίας επισκέφθηκαν δύο φορές το νησί της Θάσου, με την τελευταία να πραγματοποιέται την Παρασκευή 8/11/2019, δείγμα ότι ουδέποτε έχει δωθεί έστω προφορική εντολή για πάγωμα της υπόθεσης» συνεχίζει η ανακοίνωση για να εστιάσει στη συνέχεια σε μια κατά μέτωπο επίθεση στον Καβαλιώτη υπουργό αλλά και σε αιχμές εναντίον των άλλων βουλευτών και του περιφερειάρχη: 

 

«Κύριε Παναγιωτόπουλε σας καλούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρετε θέση για το θέμα. Σας ζητάμε για μια ακόμη φορά να βγείτε δημόσια και να μιλήσετε για το θέμα που απασχολεί χιλιάδες κατοίκους του νησιού. Δεν είναι μόνο το θέμα με τους μετανάστες που καίει την εκλογική σας περιφέρεια κύριε Παναγιωτόπουλε... 

 

Ασχοληθείτε λίγο και με ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του Νομού από τον οποίο εκλεγήκατε στις προηγούμενες εκλογές. Η σιωπή σας εδώ και ένα μηνά μας βάζει σε σκέψεις και υποψίες.

 

Κύριοι βουλευτές του Νομού, περιμένουμε επιτέλους κι από εσάς κάποιο σημάδι ότι ενδιαφέρεστε για το τόπο μας.

 

Κύριε Περιφεριάρχη, θα λάβετε υπόψιν σας τις φωνές και την αγωνία των Θασίων, καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου για την μη τοποθέτηση οποιασδήποτε κεραίας στο όρος Υψάριο ή θα γίνεται κι εσείς δεκανίκι του γραφιοκρατικού συστήματος;

 

Κύριε Δήμαρχε, οι δηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα μας φαίνεται ότι δεν επαρκούν. Σας καλούμε να αναλάβεται ενεργό ρόλο.

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα»