Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας διοργανώνει  έκθεση-εκδήλωση Σάββατο 16/11/2019 και ώρα 19:30 στο χώρο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ), στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα των μαθητών που δημιούργησαν μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης με τίτλο:  «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ»

 

 

Στην εκδήλωση σε κάθε μαθητή-μαθήτρια ή ομάδα μαθητών-μαθητριών θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Η εκδήλωση – έκθεση θα ολοκληρωθεί με τη προβολή της ταινίας: 

 

 

«Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ»

Η ταινία: «Μια αιγυπτιακή μπάντα φτάνει στο Ισραήλ για να λάβει μέρος σε μια τελετή. Επειδή κανένας δεν την περιμένει και πουθενά δεν υπάρχει μια επιγραφή στα αραβικά, παρότι ο μισός πληθυσμός του Ισραήλ είναι αραβόφωνος, η μπάντα χάνεται στην έρημο! Χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται σε μια μικρή πόλη - χωριό. Εκεί, για καλή της τύχη, θα ανταμώσει το ίδιο «χαμένους», το ίδιο «ξεχασμένους» ανθρώπους, ισραηλίτες αυτή τη φορά.

Δυο «προαιώνιοι» εχθροί θα ανακαλύψουν ότι τίποτε, τελικά, δεν τους χωρίζει. Αντίθετα, η σχεδόν ενιαία κουλτούρα, οι σχεδόν ενιαίες παραδόσεις και συνήθειες, αλλά, πάνω απ' όλα, η τρυφερότητα και η ανάγκη για επικοινωνία, για κατανόηση και για αγάπη, αλλά και η μουσική, τους ενώνει! Μέσα από διάφορα κωμικά και τρυφερά επεισόδια, τα μέλη της μπάντας και οι κάτοικοι του χωριού θα γίνουν ένα! Τόσο πολύ που όταν φτάσει η στιγμή του αποχωρισμού να υπάρχει μεγάλη συγκίνηση. Η οποία μεταφέρεται και στο θεατή!»

 

Η Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας