Στο One channel τελικά οδεύει η «χρυσοφόρα» ταινιοθήκη του ιστορικού, πλέον, Mega Channel με τα χιλιάδες επεισόδια δημοφιλών σειρών και αφιερωμάτων και το αρχείο ειδήσεων. Μάλιστα στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνεται και το σήμα (λογότυπο) του Mega! 

 

Η εταιρία Alter Ego του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έδωσε προσφορά 34 εκατομμυρίων ευρώ (για την ακρίβεια 33.999.999€) ενώ ο δεύτερος πλειοδότης που ήταν μια κυπριακή εταιρεία, έδινε 33 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι έστειλαν το πρωί της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου τις δεσμευτικές προσφορές τους για την «Ομάδα Ενεργητικού Α'», (ακίνητη περιουσία του Mega) και την «Ομάδα Ενεργητικού Β'» (τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού: ταινιοθήκη, τίτλοι, αρχείο ειδήσεων, μηχανήματα και χρέη του καναλιού). 

 

Συνολικά έγιναν δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί. Στον πρώτο πωλήθηκαν τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη. Για τα ακίνητα του καναλιού υπήρξαν δύο προσφορές: 384.000 ευρώ από την ΤΕΡΝΑ και 500.000 ευρώ από την κοινοπραξία ΩΘΗΣΗ.   

 

Με τον δεύτερο διαγωνισμό πωλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη η πνευματική ιδιοκτησία του ιδιωτικού σταθμού στα 25 χρόνια λειτουργίας του.