«Πόδι» στην Καβάλα πατάει η δανέζικη πολυεθνική JYSK που θεωρείται ο βασικός ανταγωνιστής του ΙΚΕΑ στο σκανδιναβικό στυλ και σε είδη για το σπίτι. Η εταιρία δίνει μεγάλο βάρος στα προϊόντα ύπνου (στρώματα, μαξιλάρια, λευκά είδη) και όχι μόνο.  

 

Η JYSK ετοιμάζεται να ανοίξει το νέο της κατάστημα σε ένα χώρο περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων στο Περιγιάλι, στη συμβολή των οδών Σάμου και Κεφαλληνίας, κοντά στην είσοδο του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου. 

 

ΖΗΤΑΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Τα εγκαίνια του καταστήματος εκτιμάται ότι θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2020 ενώ η εταιρία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση προσωπικού, συγκεντρώνοντας βιογραφικά θέσεις πωλητών (και πλήρους και μερικής απασχόλησης) καθώς και διευθυντή. 

 

Στους εργαζόμενούς της παρέχει μισθό, ένσημα, μπόνους κι επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση. Συνολικά, υπολογίζεται ότι στο κατάστημα της JYSK θα απασχοληθούν 8 με 10 άτομα. Βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικώς στον ακόλουθο σύνδεσμο (κάντε κλικ ΕΔΩ). 

 

ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Η JYSK λειτουργεί ήδη 31 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικό της ανάπτυξής της είναι το γεγονός ότι ήδη λειτουργούν καταστήματα σε όλες τις γειτονικές πόλεις: Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή. Τα πρώτα της καταστήματα στην Ελλάδα άνοιξαν τον Σεπτέμβρη του 2015 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Η εταιρία υπολογίζει ότι έως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα έχει αναπτύξει ένα πυκνό δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη τη χώρα. 

 

Τα καταστήματα της JYSK είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος από τα ΙΚΕΑ αφού οι εκθεσιακοί τους χώροι δεν έχουν το «στήσιμο» δωματίων όπως η σουηδική πολυεθνική. Άλλη βασική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει η ίδια ποικιλία με τα ΙΚΕΑ, όπως πχ με έπιπλα κουζίνας ή μπάνιου. 

 

ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ

Η εταιρία δίνει μεγάλο βάρος στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, όπου διατίθενται πολύ περισσότεροι κωδικοί. Δίνει επίσης βάρος σε ειδικές καμπάνιες που τρέχουν σε διάφορες περιόδους του έτους, με προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις σε πολλά είδη. 

 

Η JYSK ξεκίνησε με ένα κατάστημα στη Δανία το 1979 κι έχει φτάσει σήμερα να λειτουργεί περισσότερα από 2.800 καταστήματα σε 52 χώρες, με ετήσιο τζίρο της τάξης των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και 23.000 υπαλλήλους. Στη δανέζικη γλώσσα "JYSK" σημαίνει οτιδήποτε ή οποιονδήποτε προέρχεται από τη χερσόνησο της Γιουτλάνδης, περιοχή που είναι γνωστή για τη σεμνότητα, την ευσυνειδησία και την ειλικρίνεια, γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τη JYSK και την φιλοσοφία της.