Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, σαράντα μία (41) κλοπές δίκυκλων και εννέα (9) κλοπές από επιχειρήσεις, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 4-7-2019 έως 1-10-2019, στο νομό Καβάλας.  

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 18χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην πόλη της Καβάλας, τις Κρηνίδες, τον Αμυγδαλεώνα, τη Νέα Καρβάλη και το Παληό, ο δράστης αφαίρεσε σαράντα (40) δίκυκλα (μοτοσικλέτες – μοτοποδήλατα) και διέπραξε έξι κλοπές από επιχειρήσεις.

 

Επιπλέον, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα και σε άλλες τρεις περιπτώσεις αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα και να αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό επιχείρησης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του.

 

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσε από το εσωτερικό των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, δύο (2) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα (1) tablet, δύο (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και διάφορα χρηματικά ποσά.

 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τριάντα πέντε (35) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα  Ασφαλείας Καβάλας