Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης με τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος 07.00», με αφορμή το Προσφυγικό. 

 

Η συζήτηση προχωρούσε σε χαμηλούς τόνους, όταν ο κ. Λαζαρίδης διέκοψε τον συνομιλητή του την ώρα που απαντούσε σε ερώτημα. Ο κ. Κατρίνης σήκωσε το γάντι και συνέστησε στον κ. Λαζαρίδη να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην το παίζει (προσωπικά) σωτήρας. 

 

«Να μάθετε να ακούτε την κριτική κ. Λαζαρίδη. Δεν είστε "σωτήρες". Μην έχετε το "σύνδρομο Γεωργιάδη" να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα τέλεια» είπε συγκεκριμένα. 

 

«Και να μας ξεκαθαρίσετε αν θέλετε Κέντρο Φιλοξενίας στην Καβάλα γιατί έχετε πει ότι διαφωνείτε. Αυτό απηχεί τη θέση της ΝΔ; Έχετε πρόβλημα με τους πρόσφυγες στην εκλογική σας περιφέρεια είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αναγκάζοντας τον βουλευτή της ΝΔ αρχικώς να εκτοξεύσει απειλές και στη συνέχεια να… ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο βάρκες

 

«Κύριε Κατρίνη αυτά δεν θα τα κάνετε σε μένα». 

 

«Με απειλείτε; Τι έπαρση είναι αυτή; Ποιος είστε; Είστε υπεράνω κριτικής; Χαλαρώστε λίγο τον τόνο της φωνής σας…»

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης επανέλαβε αρκετές φορές ότι διαφωνεί με την δομή μέσα στην πόλη της Καβάλας αλλά… παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται τώρα να φέρει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στην πόλη. 

 

Είπε συγκεκριμένα: "Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε στον αστικό ιστό της πόλης, μέσα στην Καβάλα, μία δομή που δεν έπρεπε να δημιουργήσει. Από εκεί και πέρα συζητάμε για να πάρουμε πρόσφυγες και μετανάστες".

 

Σημειώνεται ότι η συζήτηση πριν και μετά το επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών αφορούσε στην αποσυμφόρηση των νησιών, όπως η Λέσβος, από πρόσφυγες αλλά και η ανισοκατανομή που υπάρχει στην ενδοχώρα

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ