Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, για το νόμο που αφορά στο λεγόμενο «Επιτελικό Κράτος», κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στη Βουλή. Στη διάρκεια της ομιλίας της προκλήθηκαν αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών της ΝΔ. 

 

Σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας, η κ. Ελευθεριάδου είπε: «χειροκροτείτε τον κ. Μητσοτάκη χωρίς να υπάρχει λόγος. Πόσες φορές θα χειροκροτήσετε για το αποτέλεσμα των εκλογών; Πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει την λαϊκή ετυμηγορία για να αποφύγει την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στα νομοσχέδια; Κανείς από όλους τους βουλευτές σας δεν έκανε ούτε μία παρατήρηση, δεν ζήτησε ούτε μία εξήγηση δεν πρότεινε ούτε μία τροποίηση επί του νομοσχεδίου σας».  

 

Η κ. Ελευθεριάδου εξήρε μεν τη στάση του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη να μείνει σε όλη τη διάρκεια της διήμερης συζήτησης στη Βουλή και να απαντά σε όλα τα ερωτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ωστόσο επισήμανε εμφατικά: «τα δυσμενή αποτελέσματα από αυτό το νομοσχέδιο θα ακολουθούν για πάντα το όνομά σας κύριε υπουργέ». 

 

Τόνισε επίσης: "...θα αποτύχει το νομοσχέδιο γιατί είναι γεμάτο αντιφάσεις, αντινομίες και συγκρούσεις αρμοδιοτήτων… εσείς, χωρίς να έχετε την ουσιαστική ευθύνη, θα συνδεθείτε με συγκάλυψη και αρχειοθέτηση υποθέσεων διαφθοράς. (…) Θα αποτύχει το νομοσχέδιο, γιατί κυρίως δεν λαμβάνετε υπόψιν όταν νομοθετείτε τις παθογένειες της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στην Ελλάδα, τα τελευταία 40 χρόνια. Παθογένειες που η ΝΔ όχι μόνο συγκάλυψε αλλά καλλιέργησε για να εξυπηρετήσει κομματικούς και άλλους σκοπούς. Το κόμμα σας κύριε υπουργέ δεν έχει λευκό μητρώο, το κόμμα σας υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι καινούριο κόμμα το οποίο θα αλλάξει τα πολιτικά πράγματα. (…) Έχετε υποχρέωση όταν νομοθετείτε να έχετε στο μυαλό σας ποιοι θα εκτελέσουν αυτά που νομοθετείτε, ποια πρόσωπα θα μπουν στις θέσεις αυτές που δημιουργείτε και τι συνέπειες θα έχουν για τον ελληνικό λαό..."

 

Το βίντεο με την ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

 

https://www.facebook.com/teleftheriadou/videos/403781696928773/

(Δελτίο Τύπου)