Με  κάθε επισημότητα τιμήθηκε και φέτος η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από τον δήμο Παγγαίου, στην έδρα του, καθώς και στο σύνολο των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερούπολης, προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ.κ Χρυσόστομου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Τοπικές Αρχές, τη μαθητιώσα νεολαία, τα προσκοπικά τμήματα καθώς και τις τοπικές Οργανώσεις και Σωματεία, στο Ηρώο του δημοτικού πάρκου, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με τη συμμετοχή των  μαθητικών τμημάτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων, των  Προσκοπικών Τμημάτων και του Στρατού,  ενώ στη συνέχεια τα μέλη των χορευτικών τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, «έκλεισαν» τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Επετείου, μέσα από παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο μήνυμά του για την 194η  Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί διπλή χαρά για τον Χριστιανισμό και την Πατρίδα. Θα πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα από τους πεσόντες και να λειτουργήσουμε αναλόγως στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, γιατί είναι βέβαιο ότι οι δημότες, καθώς και το σύνολο του ελληνικού λαού, περιμένουν πολλά από όσους βρίσκονται  μπροστά στην πολιτική σκηνή και κυρίως από την ένωση όλων των δυνάμεων».