25η Μαρτίου

Τη Δευτέρα (25/03) η Καβάλα τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ναό του Αποστόλου Παύλου, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στον Δημοτικό Κήπο και τέλος έγινε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας και με παρέλαση, τίμησε η Χρυσούπολη την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, βρέθηκε στο νησί της Θάσου, ανήμερα της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με πλήθος κόσμου έγινε η παρέλαση στον Αμυγδαλεώνα τη Δευτέρα, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πλήθος κόσμου και αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι βρέθηκαν στην παρέλαση που έγινε στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου τη Δευτέρα, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αρκετά ήταν τα παρκαρισμένα οχήματα στην παραλιακή της Καβάλας, το πρωί της 25ης Μαρτίου 2024.

Αντίθετα στην απόφαση του Δήμου Καβάλας για συναυλία που θα πραγματοποιήσει η χορωδία της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού με την συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. 

Το Λιμεναρχείο Καβάλας ενημέρωσε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, τη Δευτέρα.

Την αντίθεσή της στη συναυλία από τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου δήλωσε η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας. 

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις, όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια:

Την αντίθεσή του στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής της Καβάλας, να προγραμματίσει συναυλία με τη Χορωδία της Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στις 25 Μάρτη, με τη στήριξη και συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου, γνωστοποιεί το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας

Το Σάββατο (25/03) μετά τη σχολική παρέλαση οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης του 1821.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με ανακοίνωση της ενημέρωσε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Καβάλας.

Την τιμητική τους είχαν οι ελληνικές σημαίες λόγω της 25ης Μαρτίου ωστόσο η πιο επιβλητική εμφανίστηκε της στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη.

Την παράσταση έκλεψε για ακόμα μια φορά ο 8χρονος Σέργιος από την Καβάλα, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του center δήλωσε ευχαριστημένος που η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε κόσμο.

Τα λόγια του ποιητή Κωστή Παλαμά περιγράφουν με γλαφυρότητα τη σπουδαιότητα του Αγώνα του 1821. Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό, αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα.
 

Με εξαιρετικά καλό καιρό και ανοιξιάτικες συνθήκες φαίνεται ότι θα κυλήσει η Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου αλλά και το Σαββατοκύριακο αφού αναμένε

Άρχισαν την Πέμπτη (24/3) οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Καβάλα, με καταθέσεις στεφάνων στο ηρώο της πόλης. 

 

Από την Πέμπτη αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση οι εκδηλώσεις της Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό παρευρισκόμενων λόγω των έκτακτων μέτρων. 

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου στην Καβάλα

 

Άγωστος δράστης ή δράστες κατέβασαν έκοψαν τον ιστό της σημαίας και την κατέβασαν, τονίζοντας σε χειρόγραφο μήνυμα τους ότι είναι «σύμβολο δουλοπαροικίας και υποτέλειας». 

Ο Στέλιος Πολυχρονίδης και η v-productions απαθανάτισαν το φρούριο της Καβάλας, με την Ελληνική σημαία, από ψηλά με το… μάτι να φτάνει από την συνοικία της Παναγίας, το γυμνάσιο αρρένων έως και την ανατολική πλευρά της πόλης.

Με την Ελληνική σημαία φωταγωγήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα τιμώντας έτσι τους ήρωες και την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων αλλά και παρέλαση ολοκληρώθηκαν στη Δράμα οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821. 

 

Με λίγα άτομα εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ελευθερούπολη. 

 

Την αλληλεγγύη και την στήριξή του σε όλους του υγειονομικούς που δίνουν την μάχη στα νοσοκομεία και κρατούν την

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μαριών «η Γέννα» τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Σελίδες