ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Για ακόμη μια φορά το σωματείο εργαζομένων στο Μέταλλο στο Ν. Καβάλας έκανε εκλογές σε συνεργασία με την εργοδοσία και το μηχανισμό της. Στα κρυφά και χωρίς να το γνωρίζει κανείς εμφανίστηκαν στους χώρους δουλειάς και με την ευλογία των αφεντικών έβαλαν τους συναδέλφους να ψηφίσουν.

 

ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν νόθες εκλογές ώστε να διαμορφώσουν  από τα πριν συσχετισμούς για το Εργατικό Κέντρο και τη ΓΣΕΕ. Προσπαθούν σε μια περίοδο που κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες μας έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο και ισοπεδώνουν τις ζωές μας να κρατήσουν το σωματείο εργαλείο στα χέρια της εργοδοσίας.

Για το σκοπό αυτό παραβίασαν το νόμο και το καταστατικό του σωματείου και  προφανώς, γεννιούνται  πολλά ερωτηματικά και τους καλούμε να δώσουνε δημόσια απαντήσεις και εξηγήσεις στους εργαζόμενους.

·        Πότε ακριβώς καλέσανε με δημόσια ανακοίνωση τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπως προβλέπεται από το καταστατικό; Ποιος αποφάσισε την ημερομηνία και το τόπο των εκλογών;

·        Ποτέ έγινε ο προβλεπόμενος απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης μαζί με τον οικονομικό απολογισμό από την Ελεγκτική Επιτροπή;

·        Πότε και πως εκλέχθηκε η Εφορευτική Επιτροπή  και πότε αποφάσισε μέχρι πότε θα δέχεται υποψηφιότητες;

·        Γιατί στην προσπάθεια εκλεγμένων μελών των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ να παραβρεθούν στις εκλογές του σωματείου αρνήθηκαν; 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, τα παραπάνω ερωτήματα είναι προφανές ότι δεν χρειάζονται απαντήσεις.  Δεν τηρήθηκε καμιά νόμιμη διαδικασία  με αποκορύφωμα να ψηφίσουν όχι μόνο εργαζόμενοι από άλλο κλάδο (μάρμαρο) αλλά και διευθυντικά στελέχη! Είναι απορίας άξιο, η δικαστική αντιπρόσωπος γιατί νομιμοποίησε μια τέτοια διαδικασία και αρνήθηκε να μας ενημερώσει για το τόπο και το χρόνο των εκλογών.

Το σωματείο  στο κλάδο του Μετάλλου στο Ν. Καβάλας τα  τελευταία χρόνια δεν είχε καμιά δράση ούτε μια ανακοίνωση.

 Γιατί άραγε; Δεν έχουν προβλήματα οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο;

 

ü  Το μεροκάματο τους φτάνει για να ζούνε αυτοί και οι οικογένειες τους με αξιοπρέπεια;

ü  Πληρώνονται τις υπερωρίες σε όλες τις επιχειρήσεις;

ü  Δεν αυξάνονται τα ατυχήματα από την εντατικοποίηση της εργασίας;

Φυσικά οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου δεν ασχολούνται με τα προβλήματα μας αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη των επενδυτών και αυτό εννοούν όταν μας μιλάνε για παραγωγική ανασυγκρότηση.  Είναι σίγουρο ότι η ανάπτυξη τους θα πατάει πάνω στους χαμηλούς μισθούς, στη δουλειά ήλιο με ήλιο και τα πετσοκομμένα δικαιώματα μας.