Η πρόσφατη περιπέτεια της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαρίας Ευθυμίου, όταν δέχθηκε απειλές γιατί διεκδικούσε για τους φοιτητές και την ίδια ένα πανεπιστήμιο καθαρό και ελεύθερο είναι πολύ διδακτική και με βάζει σε ορισμένες σκέψεις παραμονές των εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

 

Όσο και αν το αποτέλεσμα των εκλογών μοιάζει βέβαιο και η Ν.Δ. με την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει τα ηνία της χώρας, η αγωνία μου μετά τόσα χρόνια παρουσία στα δημόσια πράγματα της χώρας, είναι πως θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να βρει το βηματισμό της στο δρόμο της προόδου. Την απλή εφαρμογή των νόμων, το σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων (στη συγκεκριμένη περίπτωση καθηγητών και φοιτητών), την ελευθερία έκφρασης και όχι την επιβολή των δυναμικών και αυταρχικών (δήθεν αναρχικών αριστερών) στη θέληση της πλειονοψηφίας. 

 

Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Πως ο μεγαλύτερος μας πλούτος, τα λαμπρά μυαλά, υποχρεώνονται να αφήσουν τη χώρα (ας μη γελιόμαστε από τη ραγδαία αύξηση στα χρόνια της κρίσης, ακαδημαϊκή μετανάστευση πάντα υπήρχε) για να προ-κόψουν κάπου αλλού; Γιατί δεν είμαστε εξαγωγείς υπηρεσιών ανώτατης παιδείας και αλλά στέλνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό; 

 

Η αλήθεια είναι πως μετά την Μεταπολίτευση, ανεχτήκαμε μικρές αλλά επιζήμιες υποχωρήσεις στη εφαρμογή του νόμου και στις υποχρεώσεις των πολιτών. Ο λαϊκισμός προχωρούσε και διάβρωνε την κοινωνία και τον εκμεταλλεύτηκε με το χειρότερο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει τη χώρα πίσω για μια πενταετία τουλάχιστον. 

 

Τα παραπάνω  φανερώνουν πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη δε μπορεί να είναι μια συνηθισμένη κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση που πρέπει να αλλάξει την ημερήσια διάταξη. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και να ζητήσει από τους πολίτες να αλλάξουν αυτοί και να απαιτήσουν να αλλάξουν τα πάντα. Να γίνει η επανάσταση του αυτονόητου, να εφαρμόζονται οι νόμοι, να ανθίσει σε πλαί-σιο ασφάλειας να ανταμειφθεί η εργατικότητα, η τόλμη στις επιχειρηματικές επι-λογές, στην ιδιωτική πρωτοβουλία. 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως μπορεί να αντισταθεί στο ρεύμα του λαϊκι-σμού, άντεξε στον πόλεμο λάσπης και στην πολιτική του δώστα όλα για να μαζέψεις ψήφους. Μαζί με όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται, όπως η καθηγήτρια Ευθυμίου θα διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο πολιτικής που θα βλέπει τα μεγάλα και τα σημαντικά, θα δίνει προτεραιότητα στην ατομική πρωτοβουλία, αλλά και την ατομική ευθύνη, θα στηρίζει τους ανθρώπους στα δύσκολα, αλλά για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους αυτόνομοι να προσφέρουν στην κοινωνία. 

 

Η τιμητική μου παρουσία στο ψηφοδέλτιο νίκης της Ν. Δημοκρατίας μου δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστώ για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο, της κοινωνικής ευθύνης, της οικολογικής ευαισθησίας, της αναπτυξιακής απελευθέρω-σης, της δημιουργικής αναγέννησης.  Για να μη χρειαστούν οι καθηγητές των ΑΕΙ να διεκδικούν τα αυτονόητα, για να γίνει η Ελλάδα ο τόπος της προκοπής και της αριστείας. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμόσουν το νόμο. Να μην αμφιβάλλει κανείς. Γι’ αυτήν την Ελλάδα, με το Νομό Καβάλας στο κέντρο των εξελίξεων, ζητώ τη στήριξή σας.  

 

 

Γιώργος Καλαντζής

π. υπουργός – π. αντιπρόεδρος της Βουλής

υπ. Βουλευτής ΠΕ Καβάλας