Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για απάτη και απόπειρα απάτης, πράξεις που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019.  

 

Ειδικότερα, μετά από σχετικές καταγγελίες και αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι την 12-2-2019 το πρωί, άγνωστη δράστιδα, προσποιούμενη την υπάλληλο της Πρόνοιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 59χρονο ταμία Ιερού Ναού στην Καβάλα και προφασιζόμενη την οικονομική ενίσχυση οικογένειας της πόλης κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του 41χρονου δράστη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. 

 

Σε ακόμη μία περίπτωση, την 27-2-2019 το πρωί, άγνωστη δράστιδα  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 48χρονο ιερέα Ιερού Ναού στην Καβάλα και προφασιζόμενη τη διενέργεια εράνου για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», επιχείρησε να τον εξαπατήσει, ζητώντας του να καταθέσει χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του 41χρονου, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις της έγιναν αντιληπτές.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.