Ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Καβάλας. Οι μαθητές παρέλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και 3 χρόνια δωρεάν σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, και έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει τα παιδιά ώστε να μπορούν να επιπλεύσουν στο νερό.

 

 

«ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΝΙΓΜΟΥ»

 

Η Ελλάδα θεωρείται µία από τις υπ’ αριθμόν ένα σε πνιγμούς χώρες. Σύμφωνα µε στοιχεία του 2013, διαπιστώθηκε ότι τα θύματα από πνιγμό στην Ελλάδα ανήλθαν στα 700, από τα οποία το 77% ήταν άνδρες, το 23% ήταν γυναίκες, και το 15% βρέφη και παιδιά έως 16 ετών. Το πρόγραμμα «έρχεται» για να κλείσει την ψαλίδα και να μειώσει το ποσοστό.

 

Γονείς και μαθητές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα και έδωσαν ραντεβού στην πισίνα για τον επόμενο χρόνο. Στο τέλος της βράβευσης , οι προπονητές κολύμβησης έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους μικρούς κολυμβητές ,για την συμπεριφορά τους στην παραλία.