Τριάντα έξι μεγάλες σακούλες απορριμμάτων γέμισαν κατά τον καθαρισμό της παραλίας Ερασμίου κοντά στις εκβολές του Νέστου, στο Βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο δράσης που οργανώθηκε από την Energean και Energean και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου. Η δράση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς πέραν των εργαζομένων της Energean και του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, συμμετείχαν μαθητές από Δημοτικά σχολεία της περιοχής καθώς και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια ενώ ενημερώθηκαν και από τον κ. Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα και την Αδριατική για την επιβάρυνση που υφίσταται το περιβάλλον από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

Παράλληλα, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην Energean και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο η εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής.

 

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean στην Ελλάδα κ. Δημήτρη Γόντικα και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δρα Γιώργο Καϊταντζή, παρουσία της Υπεύθυνης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean κ. Ίλιας Ρήγα και της Διευθύντριας του Φορέα Διαχείρισης κ. Δέσποινας Μιχαηλίδου. Τόσο ο κ. Γόντικας όσο και ο Δρ. Καϊταντζής τόνισαν τη σημασία της στρατηγικής αυτής συνεργασίας που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της απόφασης δύο κοινωνικών εταίρων να πορευθούν με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη των φυσικών πόρων και των τοπικών κοινωνιών της περιοχής και με βάση τη μακρά παράδοση της Energean στην παραγωγή υδρογονανθράκων σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό.

 

 

(δελτίοΤύπου)