Τον απολογισμό των πρώτων έξι μηνών στη διοίκηση του Δήμου Νέστου, έκανε την εβδομάδα που πέρασε ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Η παρουσίαση του απολογισμού έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.

 

Ένα διοικητικό και οικονομικό χάος παρέλαβε ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος από τον προκάτοχό του Σάββα Μιχαηλίδη στο Δήμο Νέστου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο σημερινός δήμαρχος Νέστου στον απολογισμό του. Αναφέρθηκε στα χρέη της ΔΕΥΑ Νέστου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, στα χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρίας ύψους 500.000 ευρώ και στα χρέη της Φωτοδομής ύψους 150.000 ευρώ.

Είπε επίσης ότι την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα το ταμείο του Δήμου είχε μόλις 110.000€, ποσό πολύ μικρό για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες και έξοδα.

 

Από την σφοδρή κριτική Τσομπανόπουλου προς Σάββα Μιχαηλίδη δεν έλειψαν και οι αναφορές στις κρίσιμες ελλείψεις σε προσωπικό και ιδιαιτέρως στο τι προκάλεσε η απόφαση του πρώην δημάρχου να αποδεσμεύσει 19 υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας την τελευταία ημέρα της θητείας του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Νέστου να μείνει ουσιαστικά χωρίς τεχνική υπηρεσία.

 

Ο κ. Τσομπανόπουλος είπε ότι ανέλαβε έναν διαλυμένο Δήμο πάντως δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν κανονικά όλα τα μεγάλα έργα που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

 

Αναφορές έγιναν στο έργο της Γεωθερμίας, στον κόμβο των Σφαγείων στη Χρυσούπολη, τους βιολογικούς καθαρισμούς κ.α.

Ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά σε «συμμάζεμα» των εξόδων για να υπάρξει καλύτερη εικόνα στα οικονομικά του Δήμου. Ενδεικτικά είπε ότι «κόβονται» μαχαίρι οι δαπάνες δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων και ότι μειώνονται στο 1/3 οι δαπάνες για συνδρομές στον τοπικό Τύπο.

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Θοδωρή Σαλτίρη στο ENA channel

 

 

 

 

Σχετικά με το δικό του πρώτο εξάμηνο στο Δήμο Νέστου, ο δήμαρχος μίλησε για «δραστηριότητα πρωτόγνωρη στα αυτοδιοικητικά  χρονικά του τόπου μας κι όχι μόνο» ενώ η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος για την παρουσίαση του απολογισμού επισημαίνει ότι παρόντες στον απολογισμό ήταν οι πρώην δήμαρχοι Χρυσούπολης Μιλτιάδης Πασαλίδης και Στέργιος Γκουλφάς καθώς και ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τσομπανόπουλου, η ομιλία του δημάρχου κινήθηκε σε τρεις άξονες:

 

1)  Την οικονομική κατάσταση του Δήμου όπως την παρέλαβε την 1/9/ 2014

 

2) Τις παρεμβάσεις που έγιναν από τη νέα δημοτική αρχή  και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου για το πρώτο εξάμηνο.

 

3) Τα προτεινόμενα έργα σε βραχυπρόθεσμο χρόνο αλλά και σε βάθος πενταετίας.

 

«Ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής  θα είναι, παράλληλα με την ολοκλήρωση των έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη,  να εξασφαλίσει την παράδοση  ενός νοικοκυρεμένου δήμου. Κάτι που δεν παρέλαβε ο ίδιος με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Με το πέρας του απολογισμού ο οποίος προβαλλόταν συγχρόνως με power point   ακολούθησε διάλογος μεταξύ πολιτών και δημάρχου.

Ο κ. Τσομπανόπουλος  απαντούσε για περισσότερο από μία ώρα σε κρίσιμα ερωτήματα και προβληματισμούς των πολιτών.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Νέστου κάλεσε τους συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά  και να συναποφασίζουν σε σημαντικά για το Δήμο θέματα» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.