Την υποψηφιότητα της για ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, ανακοίνωσε η πεζογράφος, Μάρω Δούκα.

 

Η Μάρω Δούκα σε ανάρτησή της αναφέρει:

 

Από τα είκοσί μου αριστερή, διάβασα, μελέτησα, έγραψα, οραματίστηκα. Και γέρασα. Τιμή μεγάλη για μένα η πρόταση της Νέας Αριστεράς να συμπεριληφθώ συμβολικά  στο ψηφοδέλτιό της για την Ευρωβουλή.

 

Πολλοί οι λόγοι που με έπεισαν να αποδεχθώ την πρόσκληση, πάντοτε με τη σκέψη και την αγάπη μου στην αριστερά εκείνη που τιμά και σέβεται τον ρόλο της, που επιμένει να υπάρχει πιστή στις βασικές αρχές της, που ξέρει να εννοεί τη σοβαρότητα, να έχει τη ματιά της στραμμένη στις ανάγκες του φτωχού κόσμου χωρίς να λαϊκίζει, να εκφράζει  και να ωθεί προς τα μπρος τα όνειρα και τις προσδοκίες των νέων.

 

Κι αυτή η Νέα Αριστερά με τους επίλεκτους, με τους καλύτερους από τα διακεκριμένα, από τα αξιότερα μέλη του Σύριζα, το λιγότερο που θα μπορούσε να εγγυηθεί είναι ότι η ζωή προχωράει και η ελπίδα συσπειρώνεται  με τη βεβαιότητα ότι κάθε τέλος σημαίνει μιαν άλλη, μια νέα αρχή.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρει:

 

Με μεγάλη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς τη σπουδαία μας πεζογράφο, Μάρω Δούκα

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά αναφέρει:

 

Όταν καλέσαμε την κυρία Μάρω Δούκα να της προτείνουμε να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, η πρώτη της αντίδραση ήταν ότι δεν έχει αρκετά προσόντα για μια τέτοια θέση.

 

Στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής και της αποθέωσης του τίποτα, η σεμνότητα της κυρίας Μάρως Δούκα, μεταξύ των πάμπολλων άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών της, είναι συγκλονιστική.

 

Κυρία Δούκα, τιμή μας.