“Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης και όχι μακριά της. Tο κράτος δικαίου είναι θεμέλιος λίθος της ελληνικής δημοκρατίας και πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίες από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εξαιτίας της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη,” ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Flash 99,4 fm» της Θεσσαλονίκης.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κ. Αυγέρη αναφέρει τα εξής: 

“Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Flash 99,4 fm» της Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Συρμάτση ανέφερε ότι το κράτος δικαίου είναι θεμέλιος λίθος της ελληνικής δημοκρατίας και πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίες από τις οποίες η Ελλάδα έχει απομακρυνθεί εξαιτίας της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης και όχι μακριά της. Πρέπει να επαναφέρουμε τα  ευρωπαϊκά κεκτημένα, να επανέλθουμε στο κράτος δικαίου, να ενισχύσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας.

 

Πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η μήτρα της Ευρώπης. 

 

Κινδυνεύουμε μ’ ένα ιδιότυπο grexit εξαιτίας της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.

 

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχητική είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, η Δώρα Αυγέρη απάντησε ότι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι δύναμη ανάσχεσης, σε αντίθεση με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη που τρέφει το «αυγό του φιδιού» με την επικίνδυνη μέθοδο της εργαλειοποίησης και των πιο ευαίσθητων θεμάτων.

 

«Πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που γεννά και τρέφει το αυγό του φιδιού. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης με τους χειρισμούς του, το έχει εκθρέψει πάρα πολύ, ενώ θα έπρεπε να έχει πάρει μαθήματα από αυτό που είχε συμβεί, την εργαλειοποίηση για παράδειγμα του «Μακεδονικού», το 2019. 

 

Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά, είναι επικίνδυνα εργαλεία. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αδίστακτος, στο να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε επικίνδυνο εργαλείο προς ίδιον όφελος, ούτε καν της παράταξής του μπορώ να σας πω εγώ.

 

Αυτή τη στιγμή φαντάζομαι ότι δεν με ακούνε μόνο άνθρωποι που προέρχονται από τον δικό μου χώρο, αλλά και καθημερινοί άνθρωποι που υποστηρίζουν παραδοσιακά τη Νέα Δημοκρατία, είναι συντηρητικοί άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους μέσα σ' αυτή τη ΝΔ, αυτής της έντασης και αυτού του «όλα τα έχει ο μπαχτσές».

 

Ακριβώς για να μπορέσει στον Ράμα να πουλήσει διευκόλυνση ο κ. Μητσοτάκης, στους Ευρωπαίους να πουλήσει δήθεν φιλελεύθερο προφίλ, στους ακροδεξιούς να τους κλείσει το μάτι, στους τηλεοπτικούς αστέρες επίσης. 

 

Όλα, ακριβώς, για προσωπικό του όφελος, αλλά στην ουσία η κοινωνία μένει μόνη της με τα προβλήματά της».

 

Στην ερώτηση «γιατί σταυρό στην Δώρα Αυγέρη;»,η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε: 

 

 

 

«Γι’  αυτά που κρίνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι έχω την εμπειρία να διαχειριστώ.

 

Γιατί θεωρώ ότι κρίθηκα και δοκιμάστηκα επιτυχώς ως Βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης. Με τίμησαν οι συμπολίτες μας και τον Ιούνιο του 2019 και τον Μάϊο του 2023, μάλιστα τον Μάϊο του 2023 με περίπου 2.500 ψήφους παραπάνω από το 2019. Ανταποκρίθηκα σ' αυτό το κοινοβουλευτικό μου καθήκον και ρόλο όπως και στο ρόλο της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. 

 

Στην πορεία που διένυσα τους τελευταίους μήνες ως Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα στο έπακρον. 

 

Επιπλέον, γιατί η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο. 

 

Για μένα, ως μια γνήσια Βορειοελλαδίτισσα που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην ακριτική Ξάνθη, είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα των περιφερειακών ανισοτήτων. 

 

Είναι σημαντικό να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας, να παλέψουμε για ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της περιφέρειας, κυρίως των ακριτικών περιοχών, της νησιωτικής Ελλάδας, να ξαναμπούν οι νέοι άνθρωποι στο χωράφι, με νέες γνώσεις και με τις προϋποθέσεις, ώστε να αξίζει να καλλιεργούν τη γη, να μην είναι το κόστος παραγωγής ασήκωτο και η τιμή του προϊόντος που παράγεται δύο και τρεις φορές ακριβότερο όταν φτάνει στο τραπέζι εξαιτίας των μεσαζόντων. 

 

Να έχουν ίσες ευκαιρίες τα παιδιά της περιφέρειας και η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει η μητρόπολη των Βαλκανίων, να μην εξαντλούνται οι άνθρωποί της μέσα σε μία καθημερινότητα που γίνεται πάρα πολύ δύσκολη».”