Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Θάσος θα έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού την τουριστική περίοδο, με τον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας να αναφέρει σε ανακοίνωση του πως “η Θάσος παραμένει εδώ 5 χρόνια στην ίδια θλιβερή κατάσταση, με την κυβέρνηση της ΝΔ να διαλύει τις υποδομές που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

 

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Κραυγή αγωνίας για ακόμη μια χρονιά από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Κραυγή αγωνίας που εντείνεται για τη Θάσο και την Καβάλα ενόψει της θερινής περιόδου.

 

Με μόλις ένα ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο στη Θάσο, με ελλείψεις προσωπικού, με μηδενικές προσλήψεις και χωρίς τη δημιουργία 2ης βάσης στο νησί.

 

Το σύνολο του ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο στο νομό. Τι κι αν ο Κ. Μητσοτάκης, παραμονές εκλογών του Ιουνίου 2023 στη Θάσο, υποσχόταν με περισσό θράσος «είδαμε προβλήματα με το ΕΚΑΒ, θα τα διορθώσουμε» και ότι «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».

 

Τι κι αν ο δήμαρχος Θάσου δήλωνε τον περασμένο Φεβρουάριο: «Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.»

 

Το νησί παραμένει εδώ και πέντε χρόνια στην ίδια ακριβώς θλιβερή κατάσταση. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το στελέχωσε και μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.

 

Και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και επί πέντε χρόνια αδιαφορεί εγκληματικά για την υγεία πολιτών και τουριστών, λέγοντας ψέματα και μοιράζοντας ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.

 

Οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες από την Περιφέρεια και τους Δήμους, που συμμετέχουν στα τουριστικά συνέδρια, τι άραγε υποστηρίζουν για να προσελκύσουν τουρισμό; Ότι το νησί είναι ασφαλές;

 

Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα. Θα θρηνήσουμε κι άλλα; Καμία πλέον αμφισβήτηση δεν υπάρχει: Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και αδιαφορούν παντελώς για την υγεία και τη ίδια τη ζωή όλων μας.”