Επίθεση δέχθηκε μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών που τώρα είναι ανεξάρτητος.

 

Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον Ανεξάρτητο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής και στη συνέχεια στο ΓΝΑ γιατί ένιωσε ζαλάδα μετά το επεισόδιο και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

 

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

 

Τον βουλευτή Φλώρο προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφός του όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά ήταν αδύνατον.

 

Τι ακριβώς συνέβη:

 

Μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

 

Ο διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ των δυο βουλευτών σοκάρει:

 

Κωνσταντίνος Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος: Άντε

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@

Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

 

Οι βουλευτές παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

 

Για κτηνωδία μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και τόνισε ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης θα φροντίσει να είναι βαριές. Ο βουλευτής θα παραπεμφθεί για την άρση της ασυλίας του αλλά και στη δικαιοσύνη.

 

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τασούλας ο βουλευτής θα αποχωρήσει συνοδεία φρουράς και δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Βουλής για 15 ημέρες.

 

«Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά»,

 

είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμασταν σε ανθρώπους με στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.

 

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος.  Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε

 

«αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

 

Με εντολή Κωνσταντίνου Τασούλα, προσήχθη και κρατείται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, εντός του Κοινοβουλίου.

 

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγείται, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος οδηγείται στο νοσοκομείο.

 

Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής του χειρότερου επεισοδίου που έχει σημειωθεί στα χρονικά της Βουλής, Κωνσταντίνος Φλώρος

 

Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2024 ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών», καθώς τότε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ανεξαρτητοποιήθηκε.

 

Είναι γεννημένος στις 7 Μαρτίου του 1991, κατάγεται από τη Λιβαδιά και στις εκλογές του 2023 εκλέχθηκε βουλευτής Λάρισας. Ζει στην Αθήνα και είναι κάτοικος της Αγίας Βαρβάρας.

 

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό βιογραφικό αναφέρεται ότι… «Είναι απόφοιτος ΤΕΕ στον κλάδο της Πληροφορικής, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Δ.ΙΕΚ το 2009. Μιλάει άριστα Αγγλικά. Υπηρέτησε την περίοδο 2009-2010 την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

 

Εργάζεται 13 έτη στον χώρο της Πληροφορικής, συγκεκριμένα στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, με εξαιρετική πορεία σε πολύ μεγάλες και σημαντικές εταιρείες. Ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, κυρίως λόγω των έντονων συναισθημάτων του για την πατρίδα, και ειδικότερα από το 2016 έως σήμερα, έχοντας αποκομίσει πολλές και σημαντικές εμπειρίες».

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου, από τον πρώην βουλευτή των «Σπαρτιατών», Κωνσταντίνο Φλώρο, έξω ακριβώς από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

 

Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό καταδεικνύει την περιφρόνηση των ακροδεξιών  μορφωμάτων για το κοινοβούλιο και υπενθυμίζει εμφατικά τον κίνδυνο που συνιστά για τη Δημοκρατία μας η ανοχή στη ρητορική μίσους και τον τραμπουκισμό. Εντός και εκτός Βουλής.

 

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να υψώσουν τείχος αλληλεγγύης και σεβασμού απέναντι στις προκλήσεις των ακροδεξιών που θέλουν να μετατρέψουν σε ζούγκλα τη Βουλή και την ελληνική κοινωνία».

 

Ο εκπροσώπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλου δήλωσε τα εξής:

 

«Ως εδώ. Να αποκλειστεί το φασιστικό μόρφωμα των Σπαρτιατών από τις εκλογές. Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αναμένονται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης τόσο για την ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις ευρωεκλογές, όσο και για την ίδια τη νομιμότητα της παρουσίας του εν λόγω κόμματος στην ελληνική Βουλή, η κατάσταση εκτραχύνεται.

 

Το επεισόδιο ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου από τον ανεξάρτητο πλέον αλλά εκλεγμένο με τους «Σπαρτιάτες» Κωνσταντίνο Φλώρο δεν είναι πρωτοφανές. Αντίθετα, θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της πάλαι ποτέ Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο.

 

Ο τσαμπουκάς, η βία, η χυδαία και προκλητική συμπεριφορά δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητα περιστατικά, είναι ο τρόπος με τον οποίο η άκρα δεξιά και ο φασισμός προβάλλουν προς την κοινωνία μια εικόνα δύναμης και αντισυστημικότητας.

 

Τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα οφείλουν κάτι περισσότερο από την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμβάντων.

 

Οφείλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, πρωτίστως πολιτικά, να προστατεύσουν τη δημοκρατία και να αντιμετωπίσουν την άνοδο της ακροδεξιάς και των ιδεών της στην ελληνική κοινωνία.

 

Να μην είναι ούτε το κοινοβούλιο, ούτε η κοινωνία μας πεδίο δράσης για την ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα.

 

Ως εδώ. Η Νέα Αριστερά συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα αυτό και περιμένει η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει το φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» από τις επικείμενες ευρωεκλογές».

 

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, δήλωσε:

 

« Πολύ τραγικό και απαράδεκτο περιστατικό. Το καταδικάζουμε απερίφραστα. Καταδικάζουμε την κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ιδίως σε αυτό τον ιερό χώρο που τον σεβόμαστε και αγαπάμε. Συμφωνούμε με τον κ. Τασούλα ώστε να μην υπάρχουν τέτοια άθλια περιστατικά εδώ μέσα»