Με ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ της Καβάλας, για λογαριασμό του προεδρείου της συνέλευσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και του Γιώργου Παπαφιλίππου, γίνεται γνωστή η στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Εριφυλλίδη. 

 

Περιγράφεται ένα πλαίσιο συμφωνίας 10 σημείων και επισημαίνεται ότι ήταν ο μόνος υποψήφιος που ζήτησε εγγράφως τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Τα μέλη των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. του Δήμου Καβάλας (Ανατολικής Καβάλας, Δυτικής Καβάλας και Φιλίππων) προσκλήθηκαν σε κοινή Συνέλευση την 2/7/2023 με θέμα τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Καβάλας και ειδικότερα τη στάση του κόμματος σε αυτές.

 

Κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία δεν υπήρξε η απαιτούμενη από το Καταστατικό απαρτία πλην όμως έγινε εκτενής και ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των παριστάμενων μελών για το θέμα και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την τηρητέα στάση του κόμματος. 

 

Επιπρόσθετα ορίστηκε η 2/8/2023 ως νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της κοινής συνέλευσης με το ίδιο θέμα.

 

Κατά τη νέα ημερομηνία (2/8/2023) δεν υπήρξε και πάλι απαρτία πλην όμως η πλειονότητα των παριστάμενων μελών έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθεί η συζήτηση για το θέμα, να υποβληθούν εκ νέου προτάσεις για την στάση του κόμματος και να γίνει ψηφοφορία για την πλειοψηφική επιλογή της τελευταίας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συζήτησης και της υποβολής των προτάσεων για την στάση του κόμματος, η πλειονότητα των παριστάμενων μελών εξέφρασε τη βούληση, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να στηριχτεί η παράταξη με την ονομασία «Η Καβάλα Μπροστά» και επικεφαλής τον Γιάννη Εριφυλλίδη, με το σκεπτικό ότι ήταν η μοναδική παράταξη που είχε ζητήσει εγγράφως και δημοσίως τη στήριξή της από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και μάλιστα με σύναψη προγραμματικής συμφωνίας στη βάση δέκα (10) σημείων, που εν πολλοίς αποτελούν και θέσεις του κόμματός μας για την αυτοδιοίκηση.

 

Η βούληση της πλειοψηφίας των μελών της Γενικής Συνέλευσης ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις διακηρυγμένες θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία αναφέρει ρητά ότι θα πρέπει να γίνεται «η επιλογή και η υποστήριξη υποψηφίων ευρείας αποδοχής και νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό, είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είτε από συμπολίτες μας που συμφωνούν στην αυτοδιοικητική μας κατεύθυνση και στην πλειοψηφία του πλαισίου αρχών μας».”