Τα προβλήματα της αγοράς συζήτησε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου ο π. Υπουργός – Υπ. Βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλη Λεμονίδη. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, οφειλές, δάνεια, capital controls, φόβος για νέα λουκέτα. «Το κλείσιμο των Τραπεζών και η επιβολή των capital controls που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα», επεσήμανε ο κ. Καλαντζής, «ήταν μαχαιριά στο εμπόριο, στις εισαγωγές, στην παραγωγή. Και πάνω που πίστευαν οι επαγγελματίες ότι θα ορθοποδήσουν από το φθινόπωρο, ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, οι συνέπειες θα είναι τεράστιες στην αγορά. Τα πειράματα τελείωσαν».

 

Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και επαγγελματίες, ο πρώην Υπουργός επισκέφθηκε και την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας όπου και συνομίλησε με τον πρόεδρο κ. Κώστα Λεπίδα και τα μέλη της διοίκησης. Μετά τη συζήτηση που είχε με τη διοίκηση της Ένωσης ο κ. Καλαντζής σημείωσε με νόημα πως η Ε.Γ.Σ. Καβάλας έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές. «Λειτουργείτε», είπε, «σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και σαν φορέας ισχυροποιείστε αποτελεσματικά. Η Ένωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία των αγροτών και των καταναλωτών. Τόσο με τις τιμές πώλησης όσο και με τις τιμές παρέμβασης Είναι υποχρέωση όμως και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να συμπράξουν σ’ εκείνες τις μεταβολές (ακόμη και στη φορολογία αγροτών) που θα συμβάλουν στην ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη κι όχι την ισοπέδωση και τον αφανισμό των αγροτών. Κι αυτό είναι δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία».

 

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας κ. Θανάση Μητρόπουλο ο οποίος του εξέφρασε καταρχήν την ικανοποίησή του, καθώς φέτος υπήρξε άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα αλλά και αύξηση των εισακτέων συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με τους σπουδαστές ν’ αγγίζουν φέτος τους 1800. Ο πρώην Υπουργός δήλωσε υποστηρικτής εξάλλου της προσπάθειας του προέδρου για την αναβάθμιση του ΤΕΙ ΑΜΘ και την ενίσχυση του ακαδημαϊκού του προφίλ, της πανεπιστημιακής του εξέλιξης.