«Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, επιμένει στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών, και κύρια των εργαζόμενων», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με αφορμή της απολύσεις των 133 εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. 

 

«Έτσι, αυτές τις μέρες, υλοποιείται η τελευταία πράξη του δράματος για τους 133 εργαζόμενους στο εργοστάσιο Λιπασμάτων, οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους με την μέθοδο των ομαδικών απολύσεων, με πλήρη εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Αναλυτικά

 

«Σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων, είναι ζητούμενο και επιτακτική ανάγκη για το ξεπέρασμά τους, η ύπαρξη μια κυβέρνησης που, αν μη τι άλλο, θα είναι αξιόπιστη και θα δίνει στους πολίτες την δυνατότητα να ελπίζουν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και ότι αυτά που λέει, τα εννοεί.

 

Τί κι αν ο ίδιος ο Υπουργός, σε συνάντηση με τους εργαζόμενους, υποσχέθηκε τη μεσολάβησή του για να μην γίνουν;

 

Τί κι αν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν ήρθε στην Ξάνθη, υποσχέθηκε ότι θα επαλειφθεί προσωπικά;

 

Οι απολύσεις σήμερα είναι η πραγματικότητα.  

 

Ποιά η αξία λοιπόν, των κυβερνητικών υποσχέσεων; Ήταν απλά το μέσο για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι που είχαν εγκατασταθεί έξω από το Υπουργείο και, αντίστοιχα, ο εμπαιγμός για να συνεχίσει ανενόχλητος την περιοδεία του ο κ. Μητσοτάκης.

 

Όταν λοιπόν, σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και δεν ξέρουν πώς θα ζήσουν αύριο αυτοί και οι οικογένειές τους, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και ο αρμόδιος υπουργός λένε ψέματα απλά για να μην χαλάσουν την επικοινωνιακή τους εικόνα, ποια η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους πυρόπληκτους, στους αντιμέτωπους με την πανδημία πολίτες, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, στους οικονομικά ευάλωτους