εργαζόμενοι λιπάσματα

Τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας για τον τρόπο λειτουργίας της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας επιβεβαιώνει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα (15/01), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν Εργατικά Σωματεία και ΟΚΔΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο.

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

Η δικαιοσύνη με τη χθεσινή της απόφαση ( 21/07/2022 ) στα δικαστήρια της Καβάλας έκρινε ένοχο τον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών των Λιπασμάτων Καβάλας κ. Γεώργιο Τσιλίκα

Πολύς κόσμος το πρωί της Τρίτης (24/5) έξω το δικαστικό μέγαρο Καβάλας για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια στις 133 ομαδικές απολύσεις.

Στην Καβάλα, για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια ομαδικές απολύσεις, θα βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την Τρίτη (24/5).

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, κοινωνικούς φορείς, εργατικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυοι στην εκδίκαση της αγωγής των 133 απολυμένων στα Λιπάσματα Καβάλας, την Τρίτη 24 Μαΐου, απευθύνει το σωματείο εργαζομένων.

«Ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, επιμένει στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών, και κύρια τ

Το προμελετημένο εδώ και καιρό έγκλημα κατά των 133 εργαζομένων στα λιπάσματα, που σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν, εργοδοσία και κυβέρνηση, σε εφαρμογή οδηγιών της ΕΕ για ομαδικές απολύσεις, άρχισε να υλοποιείται με τη χαριστική βολή, την απόλυση των πρώτων εργαζόμενων

«Σήμερα, οι 133 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στα Λιπάσματα Καβάλας απολύονται ομαδικά από την εταιρία του Λαυρέντη Λαυρ

Για εμπαιγμό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας από τον Υπουργό Εργασίας, κάνει λόγο η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας κατέληξε όργανο νομιμοποίησης καταχρηστικών και παράνομων ομαδικών απολύσεων» τον

«Χθες, το Υπουργείο Εργασίας, στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στις

«Δεν πρέπει να περάσουν οι καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας.

Στην ερώτηση του βουλευτή της Ελληνική Λύσης, Κώστα Χήτα για «τη διασφάλιση ακίνδυνων εργασιακών συνθηκών και

Μετά από μία ημέρα που αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έκανε τελικά τη «χάρη» και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των 133 εργαζόμενων στα Λιπάσματα που κινδυνεύουν να απολυθούν με απόφαση της εταιρείας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της εταιρείας.

Σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας άρχισαν να τοποθετούν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων διαμηνύοντας ότι θα μείνουν εκεί μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας «κατασκηνώνουν» μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων σύμφωνα με

Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων μετά τη νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της αγωγής κατά της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.