Υπουργείο Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης επιχειρηματικών πάρκων, η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, υπέγραψε την ένταξη 20 δομών σε πανελλαδικό επίπεδο (υφιστάμενων και νέων), στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Ανάμεσα τους και το Βιομηχανικό Πάρκο της Καβάλας.

Αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου το «καλάθι του Αϊ Βασίλη», με παιδικά παιχνίδια σε προσιτές τιμές, ενώ η λίστα με τα παιχνίδια θα αποστέλλεται στο υπουργείο Ανάπτυξης και θα ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν τηρείται ο νόμος περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Θα είναι τελικά φέτος στο καλάθι των Χριστουγέννων το χοιρινό κρέας. Το υπουργείο Ανάπτυξης πρόσθεσε και αυτό το είδος στο εορταστικό καλάθι, καθώς αποτελεί μαζί με τη γαλοπούλα ένα από τα πλέον δημοφιλή εδέσματα των γιορτών, αν και τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές δείχνουν την προτίμησή τους στα αμνοερίφια, τα οποία μάλιστα φτάνουν να πουλάνε ανάλογες ποσότητες με αυτές του Πάσχα.

Τις υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, για την είσοδο των αμνοεριφίων στο “καλάθι του νοικοκυριού” εν όψει Πάσχα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την τροπολογία του Υπουργείου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τονίζοντας τη δυσαρέσκεια του.

Στις 29 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή του καλαθιού των νονών που θα περιέχει παιχνίδια και λαμπάδες, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Τα είδη που θα περιέχει το "Καλάθι της Σαρακοστής" γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης (16/02) ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης έδωσε σήμερα νέα ημερομηνία για την πλατφόρμα του Market Pass αποκαλύπτοντας ότι η πλατφόρμα ίσως και να ανοίξει σε 6-7 ημέρες.

Δεν θα μπει κόφτης στα ημερήσια SMS προς το 13033 αλλά εξετάζεται η πιθανότητα περιορισμένου χρόνου για τα ψώνια, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  

Την επιστροφή της επιδότησης ύψους 135.000 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο που αφορούσε παρεμβάσεις μετατροπής τετραώροφης οικοδομής στο κέντρο της Κομοτηνής σε τουριστικό κατάλυμα/ξενοδοχείο που ανέλαβε να υλοποιήσει Καβαλιώτης επιχειρηματίας ζητά το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης εντός των προσεχών ημερών θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τις τιμές πώλησης του γάλακτος

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνη Γεωργιάδη, είχε τη Δευτέρα στην Αθήνα η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη μελέτη του οδικού τμήματος  μήκους  6 χιλιομέτρων για τη σύνδεση του κάθετου άξονα με την Εγνατία Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Βαφεΐκων μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού 2, παρακάμπτοντας την πόλη της Ξάνθης. 

Σας ανακοινοποιούμε την πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται για τα εγκαίνια του Περιφερειακού Γραφείου του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας που θα έχει έδρα την Ξάνθη

O Yφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κάθετος Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Εχίνος-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Μελίβοια-Δημάριο», ύψους 40.500.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.