Στις 29 Μαρτίου θα αρχίσει η εφαρμογή του καλαθιού των νονών που θα περιέχει παιχνίδια και λαμπάδες, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

 

Ειδικότερα, το «καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων, όπως λαμπάδες, παιχνίδια και σοκολατένια αυγά.

 

Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει να εντάξει στο καλάθι των νονών μια ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα.

 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο ετοιμάζει παρέμβαση για τη μείωση της τιμής του αρνιού, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους εμπόρους της Βαρβάκειου Αγοράς.

 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τα εργαλεία που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για τη μείωση του πληθωρισμού όπως το καλάθι, οδήγησαν σε μείωση κατά μια μονάδα τον Φεβρουάριο έναντι του Ιανουαρίου, ενώ στην Ισπανία που επέλεξε τη μείωση ή την κατάργηση του ΦΠΑ την ίδια περίοδο σημειώθηκε αύξηση του πληθωρισμού κατά 1,2%.

 

Το «καλάθι των νονών»

 

Το «καλάθι των νονών» θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών.

 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αντίστοιχη με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων και αναμένεται να έρθει λίγο νωρίτερα από «πασχαλινό καλάθι» και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου, ώστε να διευκολύνει τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

 

Θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν. 

 

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν ωστόσο και οι λαμπάδες με παιχνίδια.

 

πηγή: cnn.gr