μονοπάτια

Η ομάδα Thassos Paths σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας «Βάκχος» και στον επιμορφωτικό σύλλογο Ποταμιάς «Πολύγνωτος Βαγής» διοργανώνει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, φθινοπωρινή πεζοπορία

Η ομάδα Thassos Paths, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεολόγου Θάσου «ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗΣ», συνεχίζει την αναζήτηση, εξερεύνηση και ανάδειξη των παλιών μονοπατιών του νησιού.

Μια εύκολη αλλά μαγευτική διαδρομή μας οδηγεί από τον παραδοσιακό Θεολόγο μέχρι τον Ποτό – ή και αντίστροφα. 

Σκοπός του έργου ήταν να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου, μέσω της πεζοπορίας, με σκοπό την προβολή και αξιοποίηση του φυσικού και του πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Η πρώτη εξόρμηση για τη σήμανση των μονοπατιών που συνδέουν την Ποταμιά με το Υψάριο, τα Κοίνυρα, το Θεολόγο, και την Παναγία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Ένα μακεδονίτικο τοπίο που αξίζει να ανακαλυφθεί ευρύτερα, γεμάτο πλατάνια, κισσούς και κελαρυστά νερά, μόλις 15 χιλιόμετρα από την Καβάλα

Το Υψάριο διαθέτει άφθονα νερά, δάση, καλογραμμένα μονοπάτια και εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, που προσφέρονται για πλήθος ορειβατικών