Σταμάτης Κραουνάκης

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις στο shortstories.gr, από την περιοδεία της παράστασης της Λυσιστράτης το 1986, αναφέροντας για την Καβάλα χαρακτηριστικά, Η μουσική έμεινε μες στα χρόνια. Αγαπήθηκε. Και η Καβάλα. Πάντα η καρδιά μου χτυπάει αλλιώς σ’ αυτή την πόλη, κομμάτι της καρδιάς μου αναπόσπαστο".

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, το Φρούριο Καβάλας φιλοξένησε τον μοναδικό Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα - Σπείρα σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Θυμάται ιστορίες από το 1986 μέχρι και σήμερα που τον έχουν σημαδέψει.

Μετά το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά τη Θεσσαλονίκη, μετά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται στην Καβάλα και παρουσιάζει το «-Όλοι ένα- φίλα με», τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21.30 στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στο Φρούριο Καβάλας

Έναν απολαυστικό Σταμάτη Κραουνάκη είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου στο Καλογερικό του Λιμένα στη Θάσο. Ο πολυτάλαντος,  μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και συγγραφέας βρέθηκε στο νησί ως επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελληνικού πολιτισμού

Η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα, παράλληλα με τις εμφανίσεις της δίπλα στους πιο σημαντικούς έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές παρουσιάζει την επιτυχημένη μουσική παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο».