Σωματείο Συνταξιούχων

Τα σωματεία συνταξιούχων Καλλιράχης και ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του ταχυδρομικού καταστήματος στον Πρίνο.

"Από την 1η Δεκέμβρη και εν μέσω πανδημίας διέκοψαν τα δρομολόγια οι ναυτιλιακές εταιρίες από Πρίνο για Καβάλα. Κενό γράμμα οι υποσχέσεις του ΥΕΝ και των κυβερνητικών βουλευτών για τρία δρομολόγια τον χειμώνα που ούτε και αυτά σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου.
 
 

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα συνταξιούχων των Σωματείων Ν. Καβάλας (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΒΦΛ-ΔΗΜΟΣΙΟ) προσκαλεί τα μέλη των συλλόγων σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου «Νικόλαος Μάρτης».

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Ασφάλισης έστειλε το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας για την απαίτηση επιστροφής του οικογενειακού επιδόματος που το ΙΚΑ έδινε… παρανόμως στους ασφαλισμένους. Οι συνταξιούχοι τονίζουν ότι δεν έφταιγαν αυτοί για το γεγονός ότι το ΙΚΑ έδινε αυτό το επίδομα λέγοντας μάλιστα ότι το τοπικό υποκατάστημα γνώριζε (!) ότι θα ζητήσει στο μέλλον δικαστικά και εντόκως την επιστροφή χρημάτων. Ζητούν από τον υπουργό να απαλλαγούν από τους τόκους και να επιστρέψουν το ποσό με παρακράτηση μικρότερη του 1/4 της σύνταξης…

Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας με την οποία ζητά να σταματήσουν οι προσφυγές σε βάρος των συνταξιούχων από το ΙΚΑ Καβάλας