Σωματείο Εργαζομένων ΒΦΛ

«Η περίπτωση των Λιπασμάτων αφορά το σύνολο των εργαζομένων σε όλη χώρα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Τον περιβάλλοντα χώρο της Παιδόπολης Καβάλας καθάρισαν το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην kavala Oil στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης που υλοποιεί το Σωματείο.

Δυναμικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας έδωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Φεβρουαρίου τα σωματεία εργαζομένων στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας.

«Όχι» κατά πλειοψηφία είπε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης στους 133 εργαζόμενους στην Βιομηχανία Φωσφορικών που κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις.

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατασκήνωσαν το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα οι οποίοι διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν εάν δεν συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Δυναμικό "παρών" στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εργασίας έδωσαν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας.

 

«Σήμερα ολοκληρώνεται η παρανομία με την ανακοίνωση των ομαδικών μας απολύσεων.

Αντιπροσωπεία του σωματείου Εργαζόμενοι Λιπασμάτων Καβάλας - ΒΦΛ συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Καβάλα και Δράμα.

Οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη στην υπόθεση των Λιπασμάτων είναι γνωστές σε όλους, έχουν δε επικυρωθεί με δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.

Σε αναστολή των συμβάσεων σε 135 εργαζόμενους προχώρησε η διοίκηση του εργοστασίου των Λιπασμάτων στην Καβάλα κάνοντας χρήση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντησή της με εκπροσώπους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή προέβη στην ακόλουθη δήλωση

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συνάντηση, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το Δ.Σ. εργαζομένων της εταιρείας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει αύριο, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, συνάντηση  στις 14:30 με το Δ.Σ. εργαζομένων της εταιρίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.

Την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΦΛ.

Ερώτηαη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με Θέμα τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων στην Καβάλα και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, τη νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων κατέθεσε το ΚΚΕ.

​Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020, μεταξύ θεσμικών φορέων της πόλης και αφού αναλύθηκε η ιδιότυπη κατάσταση που εδώ και 4 χρόνια επικρατεί στην Λιπασματοβιομηχανία Ν. Καρβάλης

Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς ζήσαμε, για μια ακόμη φορά, καταστάσεις που μόνο παρανοϊκές και αρρωστημένες θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς. Καταστάσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από κανένα υγιές επιχειρηματικό πλάνο ή σχεδιασμό.

Το ΕΥΚ Καβάλας με την αιφνιδιαστική του κίνηση, απομάκρυνσης τριών ενεργών Σωματείων συνταξιούχων συναδέλφων επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τα όσα δημοσίως καταγγέλλονται. Ο κ. Ποδάρας με προσωπική του ευθύνη ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας το «μεταμορφώνει»  σε ΚΕΚ. 

Η βράβευση των αθλητών έγινε από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας και μέλος της ομάδας μπάσκετ των λιπασμάτων Νίκο Βογιατζίδη». 

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου εκδικάζεται η υπόθεση των κατηγορουμένων που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι παρεμπόδισαν τον TAPνα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου στην περιοχή των Τεναγών.

Στο πλευρό των αγροτών στα Τενάγη των Φιλίππων τάσσεται το σωματείο εργαζομένων στα λιπάσματα της Καβάλας, οι οποίοι επιμένουν στην αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αν ο TAP δεν σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και των αγροτών του δήμου Καβάλας για αλλαγή της όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων, θα τους βρει «απέναντι».

Καταβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι το στους λογαριασμούς των 105 από τους 175 απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων το βοήθημα των 1000 ευρώ, που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Οι 60 από τους 175 απολυμένους, είτε δεν είχαν κάρτα ανεργίας σε ισχύ (με αποτέλεσμα όταν αυτή ανανεωθεί, να τους καταβληθεί το ποσό), είτε έχουν βρει άλλη εργασία, είτε παίρνουν ήδη επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τους εργαζόμενους του νομού, συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας, έξω από τα δικαστήρια την Τρίτη 4 του Οκτώβρη

Μήνυση κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και συγκεκριμένων συνεργατών του, κατέθεσε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας, καταγγέλλοντάς τους ότι «σύστησαν ομάδα, η οποία δρα μεθοδικά και με διάρκεια, με σκοπό να πραγματοποιήσει κακουργηματικές πράξεις...

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων συνεδρίασε χθες Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 για να αποτιμήσει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα, παράλληλα με τη συνέχιση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών...

Την χθεσινή (18/7/2016) ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο στη Νέα Καρβάλη σχολιάζει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα. Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής

Απάντηση στην επιστολή του Σωματείου Υπαλλήλων & Εργατοτεχνιτών στη ΒΦΛ, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με αφορμή την επικείμενη συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου με τη διοίκηση ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ

Το Υπουργείο Εργασίας, έπειτα από λεπτομερή και έγκαιρη ενημέρωση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, σχετικά με το ζήτημα ασφάλειας που κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων της ELFE

Σελίδες