Πανεπιστήμιο

Όλα τα ραντεβού είναι εξατομικευμένα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διευθέτηση της συνάντησης μέσω email ή μέσω τηλεφώνου.

Με θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής και Φυσικού του ΔΙΠΑΕ Καβάλας τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν στις σχολές τους.

Την ανησυχία τους για την έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης εκφράζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Διεθνούς Πανεπιστημ

Για την εναλλακτική δυνατότητα να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο χωρίς να δώσουν εξετάσεις εισαγωγής και χωρίς να χρειαστεί να τελειοποιήσουν μια ξένη γλώσσα μιλά στη συνέντευξή του ο Δρ. Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, λέκτορας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC). 

 

Άσχημες είναι οι εξελίξεις για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας αφού στα περισσότερα από αυτά καλύφθηκαν λιγότερες από τις μισές θέσεις. 

 

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι ένα Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που λειτουργεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, χώρα-μέλος τη

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την κατάρτιση ωφελουμένων που διαμένουν στη Δομή της Καβάλας

Πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου, με αναγνωρισμένο πτυχίο αλλά και μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, έχουν οι φοιτητές από την Ελλάδα που επιλέγουν να σπουδάσουν στο με

Με 1.347 νέους φοιτητές ενισχύεται από τις επόμενες εβδομάδες η πόλη της Καβάλας, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας για τους επιτυχόντες στα πέντε νέα πανεπιστημιακά τμήματα

Το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέληξε στα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται ώστε ένα τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν. 4610/2019. Τα κριτήρια έχουν ως εξής: 

Το ΥΠΠΕΘ ανακοινώνει την ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση αυτού του προβλήματος και είναι μία πρόταση που επιτρέπει την αντιστοίχιση και ισοτίμηση με την ακόλουθη σταδιακή προσέγγιση: 

Με 147 ψήφους υπέρ και 100 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, ο νόμος που σχετίζεται με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Καβάλα και τις λοιπές δομικές αλλαγές στην Παιδεία.