παλιό νοσοκομείο

Το Νοέμβριο του 2022 ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας είχε θέσει ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, για το εάν προτίθεται να αξιοποιήσει το κτίριο του παλιού νοσοκομείου για φοιτητικές εστίες. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης (08/03) ένας άνδρας κολυμπούσε γυμνός στη θάλασσα κάτω από το παλιό νοσοκομείο στα βράχια.

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του δημάρχου Καβαλάς, Θεόδωρου Μουριάδη, για ανάθεση της διαχείρισης επένδυση στο παλιό κάτω νοσοκομείο στην Καβάλα σε εταιρεία real estate στην Αθήνα.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, θέτει ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα χρησιμοποιηθεί το παλιό Νοσοκομείο στην Καβάλα, για να καλυφθεί η έλλειψη φοιτητικής εστίας.

Εταιρεία Real Estate της Αθήνας αναλαμβάνει να προχωρήσει τις διαδικασίες για να βρεθεί επενδυτής για το παλιό νοσοκομείο στην Καβάλα.

Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας έθεσε ένα νέο ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας για το αν θα γίνει φοιτητική εστία το παλιό νοσοκομείο της Καβάλας.

γράφει ο

Γιώργος Τσακίρης

Η μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου σε φοιτητικές εστίες θα άφηνε εκατοντάδες ακίνητα ανοίκιαστα υποστηρίζει ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής... κι ένας ενδιαφέρων διάλογος με τη Στέλλα Παπαδοπούλου για την τύχη του κτιρίου... 

Λίγο έλειψε να πνιγεί 90χρονος ο οποίος το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου μπήκε στη θάλασσα στην περιοχή κάτω από το παλιό Νοσοκομείο για να κολυμπήσει. Ωστόσο κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος άνδρας άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

«Το εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου Καβάλας - Σανατοριο είναι μια θλιβερή εικόνα από μόνο του. Ένα "ξέφραγο αμπέλι", το οποίο ρημάζει, σ' ένα πανέμορφο, κατά τα άλλα -τι ειρωνεία- τοπίο του περιαστικού δάσους της  πόλη μας» σχολιάζει ο Φώτης Λάζος. 

Από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/5) μετά την εγκατάσταση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και την αυτοψία της Τροχαίας Καβάλας, το τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, από καρνάγ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που αφορούσαν τη διαπλάτυνση του χερσαίου τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού.

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση, η διαγράμμιση και η κατασκευή του πεζοδρομίου του δρόμου στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας και το έργο είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία. 

Για "ολιγωρία και αδιαφορία" τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, σχετικά με την αξιοποίηση του παλιού

Προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας ελήφθησαν από την Πέμπτη (6/5) μέχρι την Δευτέρα (10/5) στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού κι έτσι παίρνουν σειρά οι επόμενες εργασίες για

Την παράταση ισχύος μέχρι 02-04-2021 της απόφασης που αφορά την λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, για την πραγματοποίηση εργασιών διαπλάτυνσης

Προχωρούν οι εργασίες στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο σημείο μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. Όπως είπε ο δήμαρχος Καβάλας στα τέλη Απριλίου αναμένεται να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία και θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαπλάτυνσης του δρόμου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 19/1 μέχρι και τις 19/2 στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού από τη συμβολή της οδού Εκάβης μέχρι την  είσοδο του παλιού νοσοκομείου Καβάλας για την πραγματοποίηση εργασιών διαπλάτυνσης. 

"Η Λαϊκή Συσπείρωση με σταθερότητα και υπευθυνότητα  όλα τα τελευταία χρόνια τοποθετήθηκε για το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου, που με ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του Δήμου Καβάλας εγκαταλείφθηκε, απαξιώθηκε, μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράαξης Χρήστος Ποτόλιας. 

 

Αυτοψία στο εσωτερικό του πλαιού νοσοκομείου Καβάλας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Καβάλας. Δόθηκε εντολή για καθαρισμό του χώρου, ενώ οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές.

 

Ανακοίνωση για την εξέλιξη στη διεκδίκηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου από το Δήμο Καβάλας εξέδωσε η τέως δήμαρχος Καβάλας. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

Μετά την λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού νοσοκομείου Καβάλας και την απεμπλοκή του Δημοσίου το οποίο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του συγκεκριμένου ακινήτου, το βάρος πέφτει στην αξιοποίηση του οικοπέδου. 

 

Λύση σε ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των Καβαλιωτών, που αφορά την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου πέτυχαν μετά από συντονισμένες ενέργειες ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Για την κατάσταση  που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την προσπάθεια που γίνεται από γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να ανταπεξέλθουν, αλλά και για τα κτίρια παλιών Νοσοκομείων , όπως το "γυάλινο κτίριο" της Καβάλας που εγκαταλείφθηκαν, ενώ θα μπορούσαν να διατηρηθούν έστω και σε ένα τμήμα τους, για έκτακτες περιπτώσεις" κάνει λόγο ο Γιάννης Βύζικας.

Στην υπογραφή σύμβασης με τον εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο ύψος του παλιού νοσοκομείου, προχώρησε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη, συναντήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 Πριν από λίγες μέρες γίναμε όλοι κοινωνοί-μέσω των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας-της εντυπωσιακής κατεδάφισης ενός Νοσοκομείου στο μακρινό…Μαϊάμι, που τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν εγκαταλειμμένο. 

Σελίδες