Δύο χρόνια συμπληρώνονται χωρίς τον Βασίλη Καρρά και η απουσία του παραμένει βαριά, όχι μόνο για τους δικούς του ανθρώπους αλλά και για τον κόσμο που τον αγάπησε μέσα από τα τραγούδια του.

 

Την Κυριακή (21/12) τελέστηκε μνημόσυνο σε στενό οικογενειακό κύκλο στη μνήμη του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, τη γενέτειρά του, όπου επιθυμούσε να είναι η τελευταία του κατοικία.

 

Η σχέση του Βασίλη Καρρά με τον τόπο καταγωγής του έχει πλέον και επίσημη μορφή, καθώς ένας κεντρικός δρόμος του χωριού μετονομάστηκε σε «Οδός Βασίλη Καρρά». Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση τιμής προς τον άνθρωπο που έκανε γνωστό το Κοκκινοχώρι σε όλη τη χώρα.

 

Σύμφωνα με τον αδερφό του Βασίλη Καρρά Δαμιανό Κεσογλίδη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στο μνήμα του καλλιτέχνη έρχονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του.

 

«Πηγαίνουν πολλά πούλμαν για να αφήσουν ένα λουλούδι στον τάφο του, έρχονται και από το εξωτερικό. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε παγκάκια για να κάθεται ο κόσμος», τόνισε ο κ. Κεσογλίδης.