Η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη πριν λίγες ημέρες είχε αναφέρει πως γινόντουσαν παράνομα έργα σε δασική περιοχή της Νικήσιανης έργα τα οποία σταμάτησαν μετά από παρέμβαση του Δασαρχείου.

 

Μάλιστα η δημοσιογράφος κατήγγειλε πως δέχτηκε χυδαία υβριστική επίθεση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Νικήσιανη για την ανάδειξη του θέματος. Δείτε αναλυτικά εδώ.

 

Στη συνέχεια ο εφημέριος του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη π. Ζαχαρίας, σε ανάρτηση του για το θέμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως αυτή η δασική έκταση ανήκει στον Ιερό Ναό κατά ποσοστό 100% και έχει δηλωθεί κανονικά στο κτηματολόγιο και πως κατά την διάρκεια εργασιών που γινόντουσαν εκεί, χρειάστηκε παρά την προσπάθεια διατήρησής τους, να εκριζωθούν κάποια δέντρα.

 

Η κ. Μώραλη σε νέα ανάρτηση της αναφέρει “τα «κάποια δέντρα που ξεριζώθηκαν και κόπηκαν» (όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση) ήταν, σύμφωνα με όσα μέτρησα εγώ προσωπικά την πρώτη μέρα της επίσκεψής μου στον χώρο, τουλάχιστον 12. Πολλά από αυτά ηλικίας άνω των 100 χρόνων -σύμφωνα με εκτιμήσεις ηλικιωμένων συγχωριανών μας- και όχι «απλώς πουρνάρια», όπως υποβαθμίζονται στην ανακοίνωση.”

 

Δείτε τις δύο αναρτήσεις αναλυτικά.