Μουσθένη

Έναν αλλοδαπό διακινητή συνέλαβαν οι άνδρες του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής 16 Απριλίου σε αγροτικό δρόμο κοντά στη Μουσθένη. 

Τροχαίο ατύχημα μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου που μετέφερε παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου στην περιοχή της Μουσθένης.

Κλειστός μέχρι τις 30 Ιουνίου θα είναι ο κόμβος της Μουσθένης στην Εγνατία Οδό στο σημείο όπου κατασκευάζονται τα πλευρικά διόδια σύμφωνα με απόφαση της αστυνομίας.

Τελέστηκε ανήμερα των Θεοφανείων ο καθαγιασμός των υδάτων στην Μουσθένη Καβάλας παρά τις απαγορεύσεις.

 

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πότε πρέπει να πουν στα παιδιά τους ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει. Μήπως όμως υπάρχει και έρχεται από το Παγγαίο όρος; 

 

Σύμφωνα με αποφάσεις που έλαβε ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γιάννης Καραμανλής, μετά από σχετικά αιτήματα που υπέβαλε η εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου τα περιοριστ

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε τη διακοπή κυκλοφορίας παντός οχήματος στον βόρειο και νότιο κλάδο του Α/Κ Μουσθένης της Εγνατίας Οδού, λόγω κατασκευής πλευρικών σταθμών διοδίων.

Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του οχήματος το οποίο λίγο πριν τα διόδια της Μουσθένης με κατεύθυνση προς την Καβάλα εξετράπη της πορείας του και βγήκε έξω από το δρόμο. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τη 1:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Αυγούστου.

Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν, απογευματινές ώρες της 28-6-2019, να εντοπισθεί από Μικτό Συνεργείο Ελέγχου, αποτελούμενο από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας, εντός λεωφορείου στο σταθμό διοδίων Μουσθένης Καβάλας.

Τέθηκε σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Υποδομών στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να εξαιρεθούν από την καταβολή διοδίων.

 

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 9-12- 2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επαρχιακή οδό της Μουσθένης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας με ξύλινη ράβδο τον υπάλληλο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων οι κάτοικοι του Δήμου Παγγαίου για τα διόδια της Μουσθένης.

Στα διόδια της Μουσθένης θα βρίσκονται από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής αγρότες και κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜΘ σε μια προσπάθεια να κλιμακώσουν τον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή

Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Μουσθένης στην Εγνατία Οδό για όλους τους διερχόμενους, εξασφάλισαν μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου και για περίπου μία ώρα οι αγρότες και οι κτηνοτρ