μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου

Στο άκουσμα της ελεύσεως του Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκου στην Ελλάδα και πιθανόν στην πόλη της Καβάλας 315 Καβαλιώτες απέστειλαν δια του Μητροπολίτη Φιλίππων την κάτωθι επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το ποίημα του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη επέλεξε ο μητροπολίτης Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο δημιουργό με τη συνοδεία πιάνου το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λιμένα της Θάσου. 

Ανοιχτή επιστολή προς τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο απέστειλε κάτοικος της Καβάλας με την οποία εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο της μητέρας της από κορωνοϊό πριν από μερικές ημέρες. 

«Ο άγγελος που καθόταν στον τάφο και έλαμπε σαν α­στραπή, ἐλεγε με χαρά απευθυνόμενος στα μυ­ρο­φόρες γυ­ναί­κες : ΄Μαθήτριες του Χριστού, για ποιο λόγο αναμει­γνύ­ε­τε τα αρώματα

Με την παρουσία πιστών τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στους ναούς όλης της χώρας, παρά το lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου.

"Γεννήθηκες κρυφά κάτω από το σπήλαιο. αλλά ο Ουρανός, σαν στόμα σε εκήρυξε παντού, φανερώνοντας τον Αστέρα, Σωτήρ. Και μάγους σού έφερε που σέ προσεκύνησαν. με πίστη μαζύ με εκείνους ελέησον και εμάς».

 

Με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος κάνει λόγο για την ευθύνη της Εκκλησίας για την υγεία των πολιτών στη συγκυρία του κορωνοϊού και παίρνει θέση σχολιάζοντας «τους αυτόκλητους σωτήρες» οι οποίοι όπως λέει στοχοποιούν τους χριστιανούς.

 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη και στον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του παραρτήματο

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος κατέθεσε στον τραπεζικό λογαριασμό του Νοσοκομείου μας την μηνιαία αποζημίωσή του

Πληροφορήθηκα ἐκ τῶν Μέσων Μαζικῆς Ἐνημερώσεως καὶ ἐκ τῆς ἁρμοδίας ἐπιτροπῆς τὴν διοργάνωση τοῦ Συλλαλητηρίου στὴν πόλη μας, τὴν Τρίτη 15-5-2018 στὴ 1 τὸ μεσημέρι στὴν πλατεῖα Ἐλευθερίας τῆς Καβάλας ἐναντίον τῆς κατασκευῆς «Διοδίων» ἐπάνω ἀπὸ τὴν πόλη τῆς Καβάλας.