κυνήγι

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης (27/1) αρκετοί ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί της Καβάλας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αντιδράσουν στα μέτρα απαγόρευσης.  

 

«Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή να αλλάξει στάση, να επιτρέψει άμεσα τις μετακινήσεις για άσκηση της θήρας υπό τους όρους που προβλέπονται στις σχετικές αποφάσεις και να αρχίσει επιτέλους να αντιμετωπίζει τους κυνηγούς και τις κυνηγετικές οργανώσεις όντως σαν συνεργάτες, σε ότι αφορά στο κυνήγι και να σταματήσει να τους απαξιώνει με το χειρότερο τρόπο, όπως έπραξε μέχρι σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας. 

 

Αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα καθώς και την παράταση τους για ακόμα μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

 

Πράσινο φως σε μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, δίνεται με τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.