κινητά τηλέφωνα

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να γνωρίζει ότι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο είναι σχέση εξάρτησης και δεν θα αποτελούσε εξαίρεση η Ελλάδα. 

Η βιομηχανία της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων αγωνίζεται ώστε να αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα αυτονομίας των συσκευών αλλά ταυτόχρονα η συνεχής αύξηση των δυνατοτήτων των κινητών τηλεφώνων και των υπηρεσιών που παρέχουν δυσχεραίνει την προσπάθεια αύξησης της αυτονομίας. 

Οι συνομιλίες στο κινητό για 30 ή περισσότερα λεπτά την εβδομάδα συνδέονται με 12% αυξημένο κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης. 

Έντονες διαμαρτυρίες έχει ξεσηκώσει στο Ραχώνι της Θάσου η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας 5G στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κακόβουλο λογισμικό δεν κλειδώνει πραγματικά τα αρχεία και μπορεί να απομακρυνθεί με απλές διαδικασίες σε αντίθεση με αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά τα οποία προσβάλλουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κρυπτογραφούν τα περιεχόμενα αρχεία