Ιταλία

H εντεταλμένη σύμβουλος του δημάρχου Καβάλας σε θέματα Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας, Στέλλα Αργυρίου, ενημέρωσε πως οι Καβαλιώτες μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ιταλίας.

“Τα δέντρα και τα ζώα δεν έχουν ψήφους γι αυτό τα αφήνουμε να πεθάνουν! O πόλεμος με την φωτιά δεν χάνεται την ώρα της μάχης σώμα με σώμα αλλά στην πρόληψη. Και τι είναι αυτή η πρόληψη; Πρόσφατα έκανα ένα ρεπορτάζ στην Φλωρεντία και έμαθα τι κάνουν οι Ιταλοί για την προστασία του δάσους, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του, ο εκδότης και παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής «Εικόνες» στο OPEN, Τάσος Δούσης.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών άφησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Μιλάνου, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από τις 14 έως 21 Μαΐου, τέσσερις εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Καβάλας βρέθηκαν στην πόλη Ματζαρίνο στη Σικελία της Ιταλίας, για να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν έξι χώρες από όλη την Ευρώπη.

Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λύκειο της πόλης Φερράρα επισκέφθηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το Δημαρχείο Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus με θέμα: «Pathways all over Europe».

Στην Ιταλία βρέθηκε το Μουσικό Σχολείο Καβάλας όπου οι μαθητές ανακάλυψαν τις ρίζες του πολιτισμού της Ευρώπης διαμέσου της τέχνης, όπως ήταν ο τί

Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει το θέμα των προσαγωγών και συλλήψεων των 8 που σύμφωνα με το κατηγορητήριο παρεμπόδισαν το έργο του αγωγού ΤΑΡ.