Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Η Δ/νση Α/θμιας και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Καβάλας διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ομαλή μετάβαση μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο»

Από αύριο Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου αρχίζει η κανονική λειτουργία των σχολείων. Τα όποια κτιριακά προβλήματα θα λυθούν από τους δήμους σύμφωνα με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Βασίλη Συμεωνίδη.

Έτοιμα είναι τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές δηλώνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, στον Kavalanews

Οι καθηγητές είναι έτοιμοι για να αρχίσουν τηλεκπαίδευση αν δεν λήξει μέχρι το βράδυ η κατάληψη των μαθητών στο Λύκειο του Λιμένα Θάσου (δες ΕΔΩ), είπε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.  

 

Ολοκληρώθηκε την Τρίτης (5/1) η παράδοση των tablets και των καρτών internet στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παγγαίου. 

 

Κι ενώ συνεχίζονται οι μαθητικές καταλήψεις σε αρκετά σχολεία της Καβάλας, ένας διευθυντής Γυμνασίου του οποίου η μονάδα συστεγάζεται με Λύκειο υπό κατάληψη, αποφάσισε να εμπλέξει τους γονείς ώστε να δοθεί τέλος στην κινητοποίηση.

 

Υπογράφηκε  από την Νίκη Κεραμέως η απόφαση με την οποία ορίζονται οι 116  προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την απόφαση παραμένει, προσωρινά στη θέση του ο διευθυντής Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης Καβάλας Απόστολος Βαγενάς

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό, την πρόληψη των ναρκωτικών, την ενδοοικογενειακή βία, καθώς επίσης ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

Το νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, σηματοδοτεί  την αρχή μιας νέας σελίδας στο χώρο της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει στόχο  την ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, δηλαδή ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση όλων των μαθητών και των φοιτητών.

 

Εννέα παραστάσεις δώδεκα σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας από τη Δευτέρα 1 έως την Τρίτη 9 Απριλίου θα παρουσιαστούν στο θέατρο "Αντιγόνη Βαλάκου"