click away

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, η πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, κομμωτ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να «βλέπει» την 18η Ιανουαρίου, ημέρα που τα καταστήματα θα σηκώσουν ξανά τα «ρολά», την ώρα που το παρατεταμένο lockdown, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας (δες ΕΔΩ) η κλειστή αγορά  οδηγούν τους επιχειρηματίες σε αδιέξοδο. 

 

Το click away εφαρμόστηκε στη χώρα μας λόγω του lockdown και της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά στα σκαριά είναι το click in shop για να ψωνίζουν οι καταναλωτές με δοκιμή μέσα στο κατάστημα. 

 

Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τα καταστήματα λιανικής για πωλήσεις μέσω «παράδοσης εκτός» (click away), στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

"Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης βιώνουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και έντονο προβληματισμό την δραματική κατάσταση της τοπικής αγοράς.

Το λιανεμπόριο έκανε πρεμιέρα την Κυριακή με το click away μετά από πέντε εβδομάδες lockdown, με την αγορά να ελπίζει σε μία μερική αναζωογόνηση του τζίρου ενόψει Χριστουγέννων. Στην Καβάλα οι καταναλωτές προσπαθούν να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα και οι πολίτες παρά τον άστατο καιρό κατέβηκαν στην αγορά. 

 

Στον «πυρετό» του click away μπήκαν από την Κυριακή (13/12) έμποροι και καταναλωτές. Στην Καβάλα, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής η αγοραστική δύναμη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. 

 

Σφοδρές αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για την λειτουργία της αγοράς με το μέτρο του click-away, δηλαδή με τη λειτουργία των καταστημάτων να περιορίζεται μόνο για την παράδοση παραγγελιών