Συνάδελφε, συναδέλφισσα

 

Το Συνδικάτο των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό  το ιδρύσαμε οι εργαζόμενοι στον κλάδο για να είναι το αποκούμπι μας, υπερασπιστής των συμφερόντων μας. Για  να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής, να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι και το κίνημα με τα κέρδη της εργοδοσίας που βγήκαν από τη δική μας εκμετάλλευση. Για να μην ρίξουμε τον πήχη των διεκδικήσεων και να μην υποχωρήσουμε από την πάλη για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Δεν δεχόμαστε να μας κάνουν δούλους του 21ου αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με:

 

  • Τη μισή δουλεία (4ωρα…..κοκ).
  • Την απληρωσιά.
  • Την ανασφάλιστη ή μισοασφαλισμένη εργασία.
  • Τα εργατικά ατυχήματα.
  • Την εντατικοποίηση και τα ωράρια λάστιχο.
  • Τους χαμηλούς μισθούς.
  • Τη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
  • Την εκμετάλλευση μέσα από προγράμματα κατάρτισης, πρακτικής, μαθητείας.

 

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το Συνδικάτο μας πιο δυνατό.

Να αποτελέσει το οχυρό των κατακτήσεών μας, το εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει. Από αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.

 

Πιο μαζικά πιο μαχητικά διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

 Στα Ξενοδοχεία, στον Επισιτισμό και στα Ζαχαρώδη, που να καλύπτουν τις μεγάλες απώλειες που είχαμε στην κρίση, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Ο πλούτος που μόνο εμείς παράγουμε, είναι υπεραρκετός να ζήσουμε κι εμείς και τα παιδιά μας. Αλλά μας τον κλέβουν μια χούφτα μεγαλοεργοδότες. Τον κατάκλεψαν αυτόν τον πλούτο με τα μνημόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
.

 

Και μετά τα μνημόνια τι;  Ανάπτυξη, κανονικότητα, ευημερία; Για ποιον;

 

Μα γι’ αυτούς που σώσαμε με τα μνημόνια, δηλαδή Τράπεζες, βιομήχανους  κ.λπ. Επομένως μνημόνια διαρκείας για πολλές δεκαετίες μπροστά. Είδαμε από πρώτο χέρι και στην Καβάλα και στη Θάσο τι σημαίνει η ανάπτυξη στον κλάδο. Έχουμε πλέον εμπειρία. Οι αφίξεις των τουριστών αυξάνονται, οι επισιτιστικές αλυσίδες στην πόλη πληθαίνουν, οι επενδύσεις στα 4άστερα και στα 5άστερα ξενοδοχεία της Θάσου συνεχίζονται, αλλά εμείς βλέπουμε τους μισθούς μας στην καλύτερη περίπτωση να παραμένουν ίδιοι, οι ώρες εργασίας μας να αυξάνονται, η ανασφάλιστη εργασία να βασιλεύει.

Τι χρειάζονται όλοι αυτοί για να περάσουν τα μνημόνια διαρκείας;

 

Χρειάζονται συνδικάτα αδρανοποιημένα, ξεκομμένα από τους εργαζομένους. Συνδικάτα στα χέρια της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων. Χωρίς αυτά δεν μπορούν να «καθαρίσουν τη δουλειά». Να γιατί τόση μάχη για τον έλεγχο των συνδικάτων. Αν θα τα έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι ή θα είναι όργανα της εργοδοσίας.

 

Η συμμετοχή μας στη ζωή και τη δράση του Σωματείου μας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανασύνταξη του κινήματος για συνδικάτα – όπλα στα χέρια των εργαζομένων και των αγώνων τους και όχι φερέφωνα της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής, με τους ίδιους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα. Η συμμετοχή μας στο Σωματείο είναι προϋπόθεση για να φύγουν από το σβέρκο μας οι εργατοπατέρες συνδικαλιστές που έχουν ευθύνη για την κατάσταση σήμερα.

 

 

Βάζουμε  μπροστά τις δικές μας ανάγκες, διεκδικώντας αυτά που μας στερούν, αυτά που μας αξίζουν.

 

 

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη, με 5ήμερο, 7ωρο, 35ωρο και κάλυψη των απωλειών που είχαμε από το 2012.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Την Κυριακή  5 Μάη  θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στη Θάσο

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ:   16:00 – 17:00 στην αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου «το Κάστρο»

ΚΑΛΛΙΡΑΧΗ:  17:15 – 18:00 στο καφενείο Βασίλειου Κωστάκη στην Πλατεία

ΠΟΤΑΜΙΑ:       18:45 – 20:15 στο καφέ «Πλατεία»

 

Τη Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Μάη  θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες στην Καβάλα στην οδό Αριστείδου Στάνη 1

 

Δευτέρα: 9:00 – 17:00    

Τρίτη: 14:00 – 20:00