Τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προτείνουν στην κυβέρνηση την παράταση των συμβάσεων, λόγω δικαίου αιτήματος των εργαζομένων της ΣΟΧ 2/2018 του Ελληνικού Κτηματολογίου, για την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Με τις προσλήψεις αυτές καλύφθηκε σημαντικά το κενό στην στελέχωση των Διευθύνσεων Δασών και διασφαλίστηκε προσωρινά η αποτελεσματικότερη και ορθότερη και κατά συνέπεια πιο οικονομική για το δημόσιο, υλοποίηση του έργου κατάρτισης των Δασικών Χαρτών.

 

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Δ/νσεις Δασών έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό τους - καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων και η απουσία προκηρύξεων πρόσληψης νέων υπαλλήλων, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Μάλιστα ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Φάμελλος (συνέντευξη στις 18/10/2018) αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών Περιβάλλοντος οι οποίες επλήγησαν σημαντικά από τη «μνημονιακή» περίοδο και ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκατασταθεί αυτή η έλλειψη.

 

Τα δύο Παραρτήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καλούν την κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις αυτές μέχρι την 31/12/2020 για την όσο δυνατόν καλύτερη ολοκλήρωση του έργου των τμημάτων Δασικών Χαρτογραφήσεων για τους Δασικούς Χάρτες. 

 
 
 
(δελτίο Τύπου)